Perchezitii in Prahova, pentru evaziune fiscala si spalare de bani

0 213

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare opt mandate de percheziție în municipiul București, județul Ilfov și județul Prahova într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate și conduse la sediul Poliției Sectorului 3 cinci persoane și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri și mijloace de stocare a datelor.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2013 — 2014, bănuiții, prin intermediul a două societăți comerciale tip ‘fantomă’, ar fi reglat activitatea contabilă a unei alte societăți, astfel încât plata taxelor la bugetul de stat să fie mai mică.

Astfel, ar fi fost creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de peste 365.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani cu două persoane în stare de reținere, urmând a fi prezentate magistraților.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.