PCA Ploiesti a preluat dosarul fraudei inregistrate la Baroul Prahova

0 378

PCA Ploiesti a preluat dosarul fraudei inregistrate la Baroul Prahova.  Surse din parchet au oferit câteva informații pentru Ziarul de Ploiești.

În luna aprilie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătorie dosarul privind dispariția unor sume de bani de la Baroul Prahova.

Cauza nu a fost finalizată, dar cercetările avansează. Continuă să fie audiați suspecți și martori.

Conform surselor din PCA Ploiești, citate de zdp.ro, s-a descoperit că au dispărut contribuțiile avocaților pentru asigurările sociale (banii de pensie), dar și o parte din fondurile de salarii, care apăreau ca încasate în avans, cel mai probabil pe baza unor acte false.

“Procurorul de caz a evaluat paguba undeva la echivalentul a 60.000 de euro”, a precizat sursa citată.

În momentul de față, dosarul penal se axează pe delapidare, dar se pare că cercetările se extind și pe acuzațiile de fals în acte și uz de fals.

Suspecții sunt, conform surselor judiciare, oamenii care mânuiau banii Baroului Prahova. În primul rând, o fostă contabilă, care între timp s-a pensionat. Dar până la găsirea unor probe concludente, femeia beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Mihai Nicolae, de la Observatorul Prahovean, care a dat primul știrea, a precizat că avocații nu ar fi fost informați despre delapidare.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.