Paulesti: Investitiile constante in sport au dat rezultate bune, anul acesta, pentru clubul de fotbal

0 774

Paulesti: Investitiile constante in sport au dat rezultate bune, anul acesta, pentru clubul de fotbal, care a încheiat turul din Liga A Prahova pe locul întâi.

Echipa locală de fotbal, susținută financiar cu bani din bugetul comunei, este la trei puncte distanță de locul II și a luat, la jumătatea campionatului, o opțiune importantă către o posibilă promovare.

Anul viitor, CS Păulești ar putea repeta performanța din trecut, respectiv de a câștiga liga a patra din județ și de a merge la barajul pentru Liga C.

Ca să se ajungă aici, însă, a fost nevoie de multe investiții din partea administrației locale.

Primăria Păulești a asigurat o infrastructură sportivă care nu este întâlnită nici la alte cluburi din ligile superioare.

Echipa de fotbal beneficiază de un stadion cu un gazon excelent, cu tribune acoperite, având cele mai bune condiții de pregătire.

Vreau să vă spun că, numai anul acesta, din luna august până în luna decembrie, Primăria Păulești a investit într-o tabelă electronică, într-o nocturnă amenajată momentan pe jumătate din stadion, dar care va fi extinsă pe toată suprafața de joc,  într-o  parcare asfaltată pentru 30 de autoturisme. De asemenea, avem la dispoziție vestiare moderne cu dușuri, o sală de mese cu bucătărie, sală de ședință, birouri, magazie de echipamente, un sistem video pentru analiza jocurilor și a adversarilor, ba chiar și un tractoraș pentru a tunde gazonul. Sincer vă spun, ne mai vizitează unii de prin ligile C sau B și se minunează de ce văd la noi. E meritul primarului și al Consiliul Local” – a declarat, pentru zdp.ro, directorul sportiv Daniel Iancu.

Toate acestea au fost realizate cu un buget nu foarte mare, suficient pentru Liga A Prahova, dar nu și pentru promovarea în Liga C.

De altfel, primarul Sandu Tudor ar vrea cu jumătate de inimă să vadă echipa într-un eșalon superior, dar cu cealaltă jumătate simte că nu sunt bani suficienți.

Ca să putem juca în Liga C, unde întâlnim altfel de adversari și unde se fac deplasări și cazări în țară, nu în județ, am avea nevoie de cel puțin încă 600.000 – 700.000 de lei/ an. Noi am mai atins în trecut această performanță, dar ne bazam pe un parteneriat public-privat, respectiv primeam sponsorizare de la o firmă. Din păcate, cei de acolo nu au mai continuat să o facă, așa că a trebuit să abandonăm acest vis. Sigur că mi-aș dori să jucăm în Liga C, dar sunt pragmatic și vă spun că din bugetul comunei nu putem susține așa ceva. Nu pentru că nu vreau eu, ci pentru că veniturile sunt limitate și, ca primar, trebuie să mă gândesc la binele întregii localități, ceea ce înseamnă că aleg să fac lucrări de infrastructură, cum ar fi canalizări, asfaltări, trotuare, puțuri de apă, rețea de apă etc. Și pentru că nu mai vreau să trecem printr-o situație neplăcută cu echipa de fotbal, cum a fost cea din trecut, prefer să ne mulțumim cu liga județeană.” – a precizat edilul.

Chiar și așa, jocul bun al echipei s-a concretizat și în creșterea unor jucători care pot face un pas important în carieră.

Atacantul de 21 de ani, Gabriel Dumitrașcu, crescut de CS Păulești, joacă acum în Liga B, la Astra Giurgiu, unde a bifat vreo 15 jocuri.

Iar cea mai mare surpriză se pare că vine din partea adolescentului Denis Mihai Denis (14 ani, fiul fostului jucător Marius Mihai, antrenor principal al echipei Voinţa Vărbilău). Acesta joacă în bandă și are deja gol înscris pentru echipa de forbal locală, motiv pentru care a atras privirile și altor echipe, din eșaloanele superioare.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.