Păulești: Au început lucrările de reabilitare a străzilor din comună

0 452

Păulești: Au început lucrările de reabilitare a străzilor din comună. Momentan, prioritate vor avea drumurile pe care s-au introdus utilități.

Este vorba despre servicii achiziționate prin procedură simplificată, pe SEAP. Licitația s-a finalizat la jumătatea lunii aprilie.

Noul contract cadru, valabil în perioada 2022 – 2024, s-a semnat la o valoare cu mult mai mică decât a fost estimată inițial.

Lucrările prevăzute sunt „de asfaltare, betonare, pietruire și balastare, montare borduri, aducere la cotă a capacelor carosabile, etc. Se vor executa și lucrări de semnalizare și marcaje rutiere, șanțuri și rigole de pământ sau betonate, podețe, puțuri absorbante, etc.

Finanțarea este asigurată din bugetul local.

Prioritate, în prima fază, au acele străzi pe care s-a montat rețea de canalizare sau care au suferit extinderi ale rețelei, dar și cele pe care s-au înlocuit conductele de gaze. Din cauza săpăturilor efectuate carosabilul s-a degradat, așa că era urgent să le reparăm. Am dat ordinul de începere a lucrărilor și deja se lucrează. În total, vom reabilita minimum 25 de drumuri comunale.” – a declarat primarul Sandu Tudor.

Edilul a precizat că printre străzile pe care se va interveni se numără cu siguranță și Toma Socolescu, dar și toate drumurile vechi care se ramifică din aceasta.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.