Patru angajati ai Inspectoratului de Jandarmi Prahova sunt cercetati penal

0 527

Patru angajati ai Inspectoratului de Jandarmi Prahova sunt cercetati penal, în urma unei erori la concursul desfășurat pentru şcolile de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani.

Putem confirma faptul că am fost informați de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate, a fost sesizat Pachetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, sub aspectul îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de serviciu de către patru angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.
În aceste condiții, nu putem comunica alte informații cu precizarea că, fără a nega eroarea comisă, suntem primii interesați de clarificarea situației, asigurându-vă de transparență si întreaga noastră deschidere.” – a transmis IJJ Prahova.

Jandarmeria Română a precizat că a existat ”o eroare” la Prahova, iar candidaţii înscrişi la examen au primit testul de verificare a funcţionalităţii sistemului de transmitere a mesajelor şi nu testul unic de concurs.

Toți cei recrutați în județ au luat întâi note de 2 sau 3, pentru ca ulterior, în urma contestațiilor, să primească 10 pe linie.

Decizia ca cei 11 candidaţi să primească nota maximă în urma contestaţiilor a fost luată de către comisia de admitere de la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în baza unei dispoziţii a directorului Direcţiei Generale Management resurse umane, dispoziţie dată în data de 30 august 2021.

Justificarea a fost că testul era rezolvat corect, chiar dacă era greșit și nu corespundea cu cel primit de alți candidați, din alte județe.

În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs. În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni)”, a transmis, în 26 octombrie, Jandarmeria Română, care a precizat că examenul a fost supravegheat video, iar comisia de anchetă internă nu a constatat că au fost fapte de natură penală.

Comisia de anchetă nu a identificat indicii sau fapte de corupţie, dar Jandarmeria va susţine orice anchetă din partea autorităţilor competente pentru o clarificare completă a incidentului”, menţionează sursa citată.

De asemenea, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române susține că nu există posibilitatea reluării examenului pentru cei 11 candidaţi, după eroarea de la Prahova, pe motiv că nu există bază legală pentru o astfel de decizie, spunând că nu a mai existat în istoria instituției o astfel de situaţie.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.