Pasajul suprateran de la ieșire din Băicoi spre DN1 a fost proiectat. Vezi cum va fi amplasat

0 1.275

Pasajul suprateran de la ieșire din Băicoi spre DN1 a fost proiectat. Vezi cum va fi amplasat, astfel încât să rezolve mai multe probleme de trafic.

Primarul orașului, Marius Constatin, a dezvăluit cum va arăta construcția peste drumul național, ce are rolul de a micșora timpii de așteptare ai șoferilor care vor să iasă spre Ploiești.

Pasajul va fi construit la ieșirea din Băicoi, intersecția DN1 cu DJ 215.

Conform proiectului, ar putea avea 3 piloni de susținere, dintre care doi înspre oraș și unul pe partea cu zona industrială. Practic, nu ar trebui să afecteze circulația pe DN1.

Șoferii vor urca dinspre Câmpina și vor face stânga spre Liliești și vor coborî dinspre Băicoi, făcând buclă la dreapta spre Ploiești.

Pe partea cu orașul, pasajul va avea ieșire spre strada Înfrățirii și, printr-un sens giratoriu, va avea acces și la viitoare Șosea de Centură (vezi foto jos, cea cu verde).

În prelungirea pasajului, pe porțiunea dintre DN1 și calea ferată, administrația locală vrea să construiască un drum care va deservi zona industrială, respectiv societățile care vor să-și mute afacerile pe raza localității, cu posibilitatea de a avea acces atât la o arteră rutieră importantă, dar și la linia CFR București – Brașov.

De altfel, la finele săptămânii trecute, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vizitat administrația locală și a discutat cu primarul Marius Constantin, dându-i asigurări că mai mulți investitori se arată deja interesați de această oportunitate.

În aproximativ 60 de zile lucrarea va fi scoasă la licitație, termenul de finalizare pentru această investiție fiind de 18 luni de la data stabilirii câștigătorului. Valoarea investiției este de 38 milioane lei, finanțare obținută prin Programul Național de Dezvoltare Anghel Saligny” – a spus primarul Marius Constantin.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.