Orașul Sinaia s-a înfrățit cu celebra stațiune egipteană Sharm El Sheikh

0 887

Orașul Sinaia s-a înfrățit cu celebra stațiune egipteană Sharm El Sheikh, într-o ceremonie care a avut loc în Prahova.

Primarul Vlad Oprea a precizat că a ales acest moment, „în anul in care se împlinesc 115 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Egipt și România„.

Acordul de înfrățire între cele două localități ara ca scop revitalizarea relațiilor și cooperării în domeniul turistic.

La ceremonie au participat E.S. domnul Moayad Eldalie – Ambasadorul Republicii Arabe Egipt, General Khaled Fouda – Guvernatorul Sinaiului de Sud, Waleed El Sebaie – Consilier al Guvernatoratului, Hany El Assal – membru al parlamentului egiptean, oameni de afaceri din domeniul turismului, consilieri locali.

Sinaia este un oraș dinamic și modern, cu o mare deschidere europeană și internațională. Este un moment istoric pentru Sinaia datorită legăturilor istorice pe care le are cu regiunea Sinai. De muntele Sinai ne leagă apariția și numele orașului Sinaia, în urma călătoriei Spătarului Mihail Cantacuzino la Mânăstirea Sfânta Ecaterina. Sunt convins că, prin această înfrățire româno-egipteană, pentru Sinaia se vor deschide noi oportunități de colaborare în domeniul turistic cu Sharm El Sheikh” –  a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Sharm El-Sheikh, Perla Sinaiului de Sud, pe lângă potențialul și experiența sa turistică recunoscută la nivel mondial, s-a profilat în ultimii ani ca fiind un oraș verde, nepoluat care face eforturi pentru a menține un ecosistem sănătos, protejând clima și mediul. Suntem onorați să fim la Sinaia și să semnăm acest act de înfrățire” – General Khaled Fouda, Guvernatorul Sinaiului de Sud.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.