Orasul Baicoi incearca sa acceseze zeci de milioane de lei prin Planul National de Investitii

0 1.241

Orasul Baicoi incearca sa acceseze zeci de milioane de lei prin Planul National de Investitii. Primarul Marius Constantin a făcut câteva precizări pentru zdp.ro.

Consiliul Local a aprobat, recent, indicatorii tehnico-economici pentru două proiecte majore.

Este vorba de lucrări evaluate la un total de 76 milioane de lei, ceea ar echivala cu bugetul de investiții al localității, pe 9 -10 ani.

Banii ar urma să vină prin programul finanțat de la bugetul de stat, cunoscut sub denumirea de Anghel Saligny sau PNDL 3.

Așa cum v-am precizat într-un interviu, unul din proiectele la care am lucrat face referire la construirea a trei poduri peste pârâul Dâmbu – pe străzile Dorobanți, Dumbrava Roșie și Dâmbului. Acestea vor înlocui vechile pasarele din tablă, care nu mai prezintă siguranță pentru localnici. Investiția o evaluăm la aproximativ 7 milioane de lei. Vom avea poduri cu structură de beton, cu piloni de susținere, care vor susține atât traficul pietonal, cât și cel auto, ceea ce până acum nu se întâmpla.” – a precizat primarul Marius Constantin.

Al doilea proiect face referire la o altă inițiativă a edilului, care vrea să facă mai ușoară pentru șoferi ieșirea dinspre Băicoi spre Ploiești.

În acest sens, se dorește construirea unui pasaj rutier suspendat peste DN1, la intersecția cu strada Înfrățirii.

Este o zonă cu multe accidente, din cauza faptului că se intră greu în Băicoi dinspre Câmpina și se iese la fel de greu spre Ploiești, la stânga. Astfel că, în loc să acceptăm un sens giratoriu, care probabil ar fi rezolvat parțial lucrurile, ne-am gândit la un pasaj rutier suspendat. Va avea bandă stânga de coborâre pe DN1 spre Ploiești și bandă de urcare dinspre Câmpina.” – a precizat primarul Marius Constantin.

Această lucrare a fost evaluată la aproximativ 69 milioane de lei (echivalentul a 14 milioane de euro), deși inițial se credea că va costa mai mult.

Ambele proiecte ar urma să fie depuse săptămâna care vine.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.