OMV Petrom va plati o amenda penala si daune morale familiei unui copil care a murit in Prahova

0 1.815

OMV Petrom va plati o amenda penala si daune morale familiei unui copil care a murit in Prahova. Decizia instanței este definitivă.

CITEȘTE ȘI: Sentinta soc a Judecatoriei Ploiesti: OMV Petrom SA, gasita vinovata de ucidere din culpa in cazul…

Curtea de Apel Ploieşti a admis apelul inculpatei SC OMV Petrom SA, împotriva sentinţei Judecătoriei Ploieşti, şi a micșorat atât amenda penală, cât și valoarea totală a daunelor morale. În septembrie 2019, magistrații de la judecătorie au condamnat compania austriacă la plata unei amenzi penale de un milion de lei şi a unor daune morale totale de 250.000 de euro.

OMV Petrom SA fusese trimisă în judecată, la sfârşitul anului 2015, de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Marian Furcelea, un băiat de 9 ani, din comuna Ariceștii Rahtivani, a decedat după ce a inhalat gaze de la o sondă situată lângă localitate, iar familia a considerat că acest lucru s-a întâmplat doar pentru că nu exista un gard de protecţie, care să blocheze trecerea.

Prin decizia definitivă a Curţii de Apel Ploiești, OMV Petrom este obligată la plata unei amenzi penale de 750.000 lei, dar și a unor daune morale în valoare totală de 135.000 de euro (din care 30.000 de euro către părinţii copilului decedat, care s-au constituit parte civilă în proces, şi câte 15.000 de euro pentru fiecare dintre cei cinci fraţi ai victimei).

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.