OMV Petrom a înlocuit cu succes camerele de cocsare de la rafinăria Petrobrazi

0 1.016

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a finalizat cu succes înlocuirea celor patru camere de cocsare de la rafinăria Petrobrazi. Acestea joacă un rol esențial în procesul de rafinare, asigurând transformarea componentelor grele în produse superioare. Noile instalații sunt proiectate să funcționeze la capacitate maximă timp de cel puțin două decenii. Investițiile pentru proiect s-au ridicat la aproximativ 70 milioane de euro.   

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Rafinare și Marketing: „Prin înlocuirea camerelor de cocsare, îmbunătățim eficiența și siguranța operațiunilor noastre. Rafinăria Petrobrazi este pregătită să asigure în continuare carburanți de calitate pe piața românească și regională. Felicit echipa care a gestionat acest proiect complex și mă bucur că instalațiile sunt fabricate aici, în România.” 

Fiecare cameră de cocsare cântărește aproape 200 de tone, are aproximativ 6 metri în diametru și 30 de metri înălțime, echivalentul unui bloc de 10 etaje. Proiectul de înlocuire a camerelor de cocsare a fost început în 2021, iar instalarea lor în rafinărie a durat 2 luni, în timpul reviziei planificate de anul acesta. O macara specială, de aproape 125 de metri înălțime, echivalentul unei clădiri de 40 de etaje, a fost folosită pentru a înlocui camerele de cocsare. Macaraua poate ridica greutăți de 1.600 de tone.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.