O unitate mobila de terapie intensiva a ISU a fost instalata la SJU Ploiesti

0 762

O unitate mobila de terapie intensiva a ISU a fost instalata la SJU Ploiesti. Este vorba de un TIR transformat în secție cu 12 paturi.

Decizia a fost luată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și de șeful IGSU, Raed Arafat, după ce numărul de bolnavi de coronavirus din Prahova a crescut mult în ultima săptămână, motiv pentru care spitalele din județ sunt aproape pline.

De la începutul epidemiei și până în prezent, s-au înregistrat 344 de persoane confirmate cu noul coronavirus, din care 9 sunt în stare critică.

Raed Arafat a precizat că jumătate din cazurile de vineri au apărut în Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova.

Am ajuns la 100 şi ceva, ne-am obişnuit cu 100 şi ceva câteva zile bune, după care au apărut o dată, de două ori peste 200, după care au apărut o dată, de două ori peste 300 şi suntem la 400 de două zile, să vedem cum este mâine. Dar asta arată că numărul cazurilor creşte. Jumătate dintre cazurile noi care au apărut astăzi, dacă analiza este finalizată şi corectă, au apărut în patru zone: Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova. Nu vorbim de focare, sunt unele focare care au apărut în unele zone, focare majore care apar acum sunt în azilele de bătrâni şi mai apar în spitale sau în anumite zone de industrie, dar totuşi este clar că apare şi transmitere în comunitate. Dacă în aceste zone tot cresc cazurile pe zi, trebuie să fim atenţi, pentru că aceste cazuri apar mai repede decât se vindecă pacienții care sunt deja în spitale, în izolare”, a explicat Arafat.

CITEȘTE ȘI: Epidemia de coronavirus continua sa se extinda in Prahova…

De altfel, în noaptea de joi spre vineri, mai mulți pacienți au fost trimiși la spitale din afara județului.

În plus, s-a atins și limita în ceea ce privește ventilatoarele disponibile pentru bolnavii critici de COVID-19.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost adusă de Raed Arafat, care a vrut să vadă pe viu situația din Ploiești. A costat în jur de 265.000 de euro și are disponibile 12 paturi, cu toate dotările necesare, inclusiv pentru ventilație mecanică a plămânilor.

Unitatea mobilă a fost instalată în curtea SJU Ploiești, între UPU și corpul principal al spitalului.

CITEȘTE ȘI: Romania achizitioneaza prima sectie de terapie intensiva mobila

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.