O primarie din Prahova angajeaza o firma de investigatii !

1 294

O primarie din Prahova angajeaza o firma de investigatii si siguranta. Iar motivul acestei afaceri ciudate este că Poliția Locală nu face față obligațiilor pe care le are! Asta dacă am înțeles noi bine…

Primăria Câmpina (foto sus) a făcut, pe SEAP, o achiziție publică extrem de inedită.

Administrația a contractat “servicii de investigare și siguranță” de la o firmă privată, pentru suma de 16.932 lei fără TVA (dă click pe foto jos). Contractul e valabil până la finele anului 2018.

Iar societatea aleasă este Tactic Alert SRL Breaza, înființată tocmai anul trecut.

Această societate, care are ca obiect de activitate “Activități de investigații”, este solicitată să ajute Poliția Locală Câmpina. “Pentru ce?”, vă veți întreba.

Din ce înțelegem noi, Tactic Alert SRL Breaza va sprijini polițiștii locali să identifice persoane care aruncă deșeuri și abandonează câini pe domeniul public, fură flori, distrug copaci, bănci și coșuri de gunoi.

Dar dacă e nevoie de așa ceva, ne întrebăm ce fac, atunci, bravii angajați ai Poliției Locale. Unii cărora tocmai li s-au majorat salariile.

Însă lucrurile par să se lămurească oarecum, dacă vă spunem că firma Tactic Alert SRL din Breaza aparține fostului director SRI Câmpina (dinainte de 2006) și ex-angajat al Poliției Locale Câmpina, Ioan Adrian Savu.

Ziarul de Ploiești l-a sunat pe dl. Savu, care ne-a transmis că întâi ne verifică și după putem reveni cu un telefon, pentru lămuriri. În măsura în care o va face, vă vom prezenta punctul său de vedere.

Chiar și așa, din punctul nostru de vedere, dl. Savu a participat legal la o achiziție directă și a câștigat-o. Nu are nicio vină.

Ziarul de Ploiești l-a sunat și pe primarul Horia Tiseanu, care nu ne-a răspuns. De la domnia sa avem, însă, alte pretenții.

Pe această cale, anunțăm Primăria Câmpina că așteptăm o clarificare oficială pentru această achiziție publică, în care să ni se explice de unde a izvorât necesitatea unor astfel de servicii.

Această tranzacție nu apare pe site-ul administrației locale, deși de obicei sunt prezentate achizițiile publice.

Iulian Maxim, Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
  1. […] Primarul Horia Tiseanu motiveaza achizitia serviciilor de investigare, după ce am publicat o știre despre acest subiect: O primarie din Prahova angajeaza o firma de investigatii ! […]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.