O companie italiana, cu filiala in Ploiesti, vrea sa vanda Romaniei elicoptere militare

0 844

O companie italiana, cu filiala in Ploiesti, vrea sa vanda Romaniei elicoptere militare, după ce, anterior, a dotat armata cu avioane de transport C27J Spartan.

Leonardo S.p.A., cunoscut anterior ca Finmeccanica – Leonardo, este al doilea grup industrial din Italia și cel mai mare din domeniul înaltei tehnologii, specializat în producția de tehnică și echipamente pentru industria aerospațială, a sistemelor de apărare și de securitate.

După ce s-a înscris la licitația derulată de Ministerul de Interne, pentru dotarea cu elicoptere a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, compania italiană a anunțat că poate oferi armatei elicoptere multirol.

Este vorba despre modelele Agusta Westland AW149 și AW139M.

VEZI DETALII AICI: DefenseRomania

Firma italiană deține în Prahova, lângă Ploiești, la Crângul lui Bot (DN 72), centrul de excelență pentru producție Leonardo Aerospace, Defense & Security S.A. (fosta Elettra Communication S.A.), care produce în special echipamente de telecomunicații la standarde NATO, pentru sisteme militare terestre, aeriene sau navale, dar și pentru domeniul civil.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Agusta Westland AW 149

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.