Noi perchezitii in Prahova, la firme banuite de evaziune fiscala si spalare de bani (UPDATE)

0 210

UPDATE: Tribunalul Bucureşti arată, într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX, că în dosarul în care miercuri au loc 34 de percheziţii, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Prahova, sunt cercetaţi şi trei funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru săvârşirea infracţiunilor de „compromitere a intereselor justiţiei” şi „favorizarea făptuitorului”. Cei trei funcţionari ANAF sunt suspectaţi că ar fi divulgat unei persoane cercetate în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 16,5 milioane de euro, mai multe date şi informaţii privind „data şi mijloacele prin care urmau a fi administrate anumite probe în prezenta cauză penală (audieri de martori, obţinerea de înscrisuri etc.), în scopul îngreunării efectuării urmăririi penale”.

În acest moment, peste 100 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează 34 de percheziţii şi pun în aplicare 31 de mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La data de 20 mai a.c., polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 34 de percheziții, în municipiul Bucureşti şi judeţele PRAHOVA, Ilfov şi Vâlcea şi pun în aplicare 31 de mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2014, bănuiţii ar fi înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale false, precum şi alte documente fiscale care nu aveau la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 16.500.000 de euro ( din care 7.000.000 de euro în urma săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi 9.500.000 de euro în urma săvârşirii infracţiunii de spălare de bani).

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Ilfov, Prahova şi Vâlcea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.