Nici nu a fost bine înființată și deja SC Termo Ploiești SRL trage să moară

1 470

Nici nu a fost bine înființată și deja SC Termo Ploiești SRL trage să moară. Operatorul de termie se confruntă cu serioase dificultăți tehnice și economice.

Cea mai recentă avarie a lăsat abonații din municipiul Ploiești fără căldură și apă caldă pentru mai bine de o zi și jumătate.

Conform unor surse din cadrul societății, citate de zdp.ro, au cedat la presiune țevile cazanului de apă fierbinte CAF2, din zona arzătoarelor, unde bate flacăra.

Reparația a durat mai mult decât se aștepta, deoarece echipele de intervenție rezolvau unele fisuri și, în același timp, apăreau altele. Lucrarea s-a finalizat vineri, în jurul orei 21:00, dar agentul termic va ajunge în caloriferele ploieștenilor abia după ora 24:00 (UPDATE: Se pare că situația a fost chiar mai gravă decât am estimat. Conform primarului Andrei Volosevici, din cauza inerției sistemului, caloriferele vor fi calde abia sâmbătă dimineață, în jurul orelor 9:30 – 10:00. Asta înseamnă că peste 50.000 de familii de ploieșteni au stat în frig aproape 48 de ore).

De altfel, sursele citate au precizat pentru zdp.ro că întregul cazan este peticit și doar o minune îl poate menține în funcțiune în această iarnă.

Din păcate, aceleași surse din cadrul SC Termo Ploiești SRL susțin că nici cazanul de abur CAF 5 nu este în stare bună. Fără acesta nu poate funcționa în sistem de cogenerare nici turbina pe gaze (furnizează agent termic, dar și energie electrică). Asta în pofida faptului că autoritățile județene s-au lăudat că este reparat, că are autorizație ISCIR și că poate fi folosit fără probleme.

Cât despre cazanul 6, se pare că acesta nici nu a mai fost deschis, știindu-se că nu prezintă siguranță.

În plus, aproape zilnic s-au înregistrat 2 – 3 avarii pe rețeaua de distribuție, din municipiu, conductele fiind și ele foarte vechi.

În aceste condiții, operatorul de termie stă doar în speranța că nu va ceda cazanul de apă fierbinte, care trebuia înlocuit de mult timp. O speranță firavă, la început de iarnă…

* PROBLEME FINANCIARE LA FEL DE GRAVE

În lipsa unei conduceri – și-au dat demisia directorul general, directorul tehnic și președintele Consiliului de Administrație, ca urmare a divergențelor avute cu primarul Andrei Volosevici – Sc Termo Ploiești SRL este ca o barcă la cheremul curenților puternici din ocean. Trage să se scufunde, practic.

Nu este clar ce bani a început să încaseze compania aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești de la abonați sau dacă a făcut-o până în prezent. De altfel, chiar și primarul Andrei Volosevici a reproșat acest aspect.

În schimb, știm că a primit peste 25 milioane de lei de la bugetul orașului, pentru a putea supraviețui.

Într-o adresă trimisă Primăriei Ploiești, societatea cere pentru luna decembrie suma de 28 milioane de lei pentru a asigura stocurile de gaze necesare, în condițiile în care nici administrația locală nu stă prea grozav la capitolul buget disponibil. De altfel, la ultima ședință de Consiliu Local, reprezentanții companiei au fost avertizați că nu vor mai primi fonduri până la finele anului.

În lipsa acestor bani, compania cu capital de stat susține că nu poate asigura serviciile pentru care a fost creată. Conform adresei menționate, cei 28 milioane de lei trebuiau dați chiar astăzi, pentru a se plăti în avans gazele.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.