Municipiul Ploiestiul se pregateste de ninsoare si de polei pe strazi

0 110

Municipiul Ploiestiul se pregateste de ninsoare si de polei pe strazi, după ce meteorologii au anunțat că luni am putea avea parte de aceste fenomene.

Primarul Andrei Liviu Volosevici a dispus continuarea activităţilor pentru combaterea poleiului pe drumurile principale şi podurile din oraş.

Astfel, începând din această seară, echipele de la Rosal vor acţiona preventiv cu material antiderapant pe poduri şi pante, urmând ca, atunci când temperatura exterioară va ajunge la 1oC sau 0oC, să se intervină pentru combaterea depunerii stratului de gheaţă şi pe străzile încadrate la categoriile Urgenţă 1 şi 2, respectiv arterele principale de circulaţie şi străzile de legătură din cartiere, conform planului operativ de acţiune pe timpul sezonului rece.

În prezent, operatorul de salubritate are pregătite pentru intervenţie 15 sărărițe din care: 6 sărărițe – capacitate mică Toyota, 6 sărărițe cu lamă – capacitate medie 5 – 7mc și 4 sărărițe –  capacitate mare de 10 mc.

Menţionăm că, în funcție de prognoza meteo cu privire la posibilitatea apariţiei precipitațiilor sub forma de ninsoare, la nivelul municipiului Ploieşti sunt pregătite sa intervină suplimentar alte 15 utilaje sărărițe. În această situaţie, se va acționa pentru  deszăpezire pe poduri, pante, artere de circulaţie principale şi străzile de legătura din cartiere urmând ca, în funcție de intensitatea precipitațiilor sub forma de ninsoare, să se intervină și pe străzile secundare din cartiere.

Comandamentul local pentru deszăpezire este activ. Se va interveni prompt, încă din cursul acestei seri, pentru a se păstra în bună funcţionare drumurile din Ploieşti. Activităţile se vor desfăşura conform gradelor de urgenţă stabilite în planul operativ de deszăpezire şi combatere a poleiului al Municipiului Ploieşti. Vom depune toate eforturile necesare pentru înlăturarea impedimentelor cauzate de depunerile de gheaţă sau eventualele căderi de zăpadă, aşa încât să asigurăm transportul public urban, dar şi accesul spre unităţile medicale sau alte puncte de importanţă de la nivelul comunităţii ploieştene” a declarat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.