Municipiul Ploiești se pregătește să introducă trotinete electrice, care pot fi închiriate și folosite pe domeniul public

0 1.577

Municipiul Ploiești se pregătește să introducă trotinete electrice, care pot fi închiriate și folosite pe domeniul public, prin intermediul unei aplicații online.

În contratimp cu marile orașe europene (inclusiv București), care se pregătesc să interzică aceste vehicule, orașul „aurului negru” tocmai va dezbate problema la viitoarea ședință de Consiliu Local.

Aleșii trebuie să aprobe „Regulamentul privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self service”, dar și  „Acordul de ocupare temporară a domeniului public din Municipiul Ploiești, pentru trotinete electrice”.

În primul rând, aceste vehicule vor putea fi folosite doar pe raza municipiului și numai de persoane care au asupra lor actul de identitate.

De asemenea, utilizatorii trebuie să nu fie sub influența băuturilor alcoolice, a stupefiantelor sau a medicamentelor cu efecte similare acestora (cine îi va verifica?).

Vor avea voie să le folosească inclusiv adolescenții care au împlinit vârsta de 14 ani.

De asemenea, trotinetele vor putea fi folosite și în zone aglomerate (parcuri, zone pietonale, piețe, complexe comerciale, unități de învățământ), dar fără a se depăși viteza de 10 km/ h (ne întrebăm cine și mai ales cum va verifica această regulă).

Este ciudat că printre propuneri apare și faptul că „Operatorul se obligă să informeze utilizatorii privind condițiile de circulație pe drumurile publice a trotinetelor electrice și condițiile de utilizare a flotei de trotinete electrice în condiții de siguranță pe drumurile publice”. În teorie poate funcționa, dar în realitate, când oamenii vor plăti și vor ridica trotineta, nimeni nu va sta să citească astfel de lucruri.

De asemenea, se prevede că operatorul este obligat să ridice trotinetele lăsate în locuri nepermise în maximum 150 de minute după ce a fost notificat în prealabil de autorități. Ceea ce presupune existența mai multor echipaje pe teren, dotate cu mijloace tehnice adecvate. În caz contrar, vor acționa echipele SGU Ploiești, care vor institui o taxă de 50 lei/ vehicul ridicat.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.