Ministrul Sanatatii a cerut demiterea unui director de la SJU Ploiesti

0 2.673

Ministrul Sanatatii a cerut demiterea unui director de la SJU Ploiesti, după un control efectuat personal de Sorina Pintea, vineri noapte, și neanunțat.

Prima oprire a fost la unitatea de primiri urgenţe, apoi la secţia de cardiologie, la secţia de neurochirurgie şi apoi a revenit la UPU.

Ministrul Sănătății a descoperit ceea ce știu toți pacienții: că sunt timpi mari de așteptare la UPU, că nu este curat nici măcar în secțiile renovate, că igienizarea se face după ureche etc.

Motiv pentru care Sorina Pintea a solicitat un control amănunțit al DSP Prahova (care nu are curajul să descopere prea multe nereguli, ca să nu supere clasa politică) și demiterea directorului responsabil de îngrijiri de la SJU Ploiești.

„Am primit de-a lungul timpului mai multe sesizări privind ceea ce se întâmplă în Spitalul Județean Ploiești, pe de o parte, iar pe de altă parte cred că e cazul să ne preocupăm real de siguranța pacientului. Investim bani în sistemul de sănătate, banii aceștia nu se regăsesc în creșterea calității actului medical”, a declarat ministrul Sănătății.

„La Unitatea Primiri Urgențe, aparținătorii așteaptă în timp ce pacienții sunt tratați de către medici, dar nu primesc vești. O doamnă, de exemplu, spunea că așteaptă de la ora 9:00, era peste ora 12:00, și nu știa ce se întâmplă cu soțul ei. Mi se pare anormal ca timp de trei ore cineva să nu o informeze ceea ce se întâmplă. Apoi am vizitat o secție renovată, secție care avea foarte mulți pacienți – 90 de paturi, 84 de pacienți – dar acolo curățenia lăsa de dorit. Or, dacă discutăm despre siguranța pacientului începem de la lucruri esențiale. În primul rând vreau să spun că sunt foarte răcită, am o rinită puternică, nu prea simt mirosurile, dar imaginați-vă că am simțit în acea secție un miros neplăcut. Pe de altă parte, erau materiale în secția respectivă care nu puteau fi dezinfectate și atunci vorbim despre infecții”, a mai spus Sorina Pintea.

„Am intrat apoi într-o secție nerenovată. Am înțeles, e în curs se renovare, lucrurile se vor schimba în bine, deși mă îndoiesc, dar acea secție nerenovată era mizerabilă. O infirmieră spăla pe jos cu apă dintr-o găleată, apa era extraordinar de murdară și am întrebat-o cum a preparat apa și a spus că a pus 2-3 pastile. Am întrebat 2-3 pastile de ce? Unde? Răspunsul corect era 5 pastile de substanță la 10 litri. Nu așteptam să îmi spună denumirea substanței, dar măcar modul în care se prepară. Mi-a fost clar că nu e ok”, a mai spus ministrul Sănătății.

sursa citate: Digi24

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.