Ministrul Justitiei vine la Ploiesti sa asiste la inaugurarea lucrarilor de reabilitare a fostului Tribunal Prahova

1 371

Curtea de Apel Ploiești anunță că, la data de 23 ianuarie 2015, va avea loc vizita Ministrului Justiției, Robert – Marius Cazanciuc, moment prilejuit de demararea lucrărilor de reabilitare a vechiului sediu al Tribunalului Prahova, în cadrul Proiectului Reforma Sistemului Judiciar, finanţat de Banca Mondială şi implementat de Ministerul Justiţiei – D.I.P.F.Î.E. – în baza Acordului de Împrumut nr. 4811 –RO încheiat între Guvernul României şi finanţatorul internaţional.

Clădirea fostului Tribunal a fost evacuată, după ce a fost încadrată cu risc seismic de gradul I și a primit o bulină roșie.

Drept urmare, magistrații de la Judecătoria Ploiești și de la Tribunalul Prahova s-au mutat, cu chirie (20.000 de euro/ lună), într-o clădire administrată de SC Hale și Piețe Ploiești SA, preluată de la fostul PECO.

Anul trecut, Ministerul Justiției a organizat licitație pentru desemnarea constructorului. Potrivit contractului încheiat cu SC Coral SRL Tulcea, termenul de finalizare este prevăzut pe 5 ianuarie 2017, iar valoarea – undeva peste 4 milioane de euro.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.