Ministrul Economiei și Turismului, Radu Oprea, vorbește despre…turism botanic la Sinaia, Bușteni, Azuga

0 484

Ministrul Economiei și Turismului, Radu Oprea, vorbește despre…turism botanic la Sinaia, Bușteni, Azuga. Vezi ce a spus într-o emisiune TV, ieri.

La „Proiect de ţară: România”, de la Prima News, social-democratul a făcut o trecere în revistă despre șansele României de a atrage mai mulți vizitatori străini și, automat, de a majora încasările.

El a estimat că veniturile din turism pot ajunge la 10% din PIB (adică aproape 3o miliarde de euro/an), pentru că există un foarte mare potențial.

Sunt chestiuni legate de promovarea României, trebuie să ţintim de unde să atragem turişti, există bazine clare, este puţin probabil să merg în Grecia să fac reclama la turismul românesc. Nu are sens să fac o foarte mare reclama, dar dacă mergem spre zonele nordice, unde suntem cunoscuţi (..)  acolo avem potenţialul mare şi încercăm să ţintim acele zone. Nu avem doar turismul de litoral ci şi cel cultural, viticol. Sunt din Prahova, avem peste 50 de crame în zonă şi au început să apară capacităţi de cazare. Avem turismul botanic, Sinaia, Buşteni, Azuga, toată zona”, a spus Oprea, conform Prima News.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.