Măneciu: Lucrările la noua captare de apă se desfășoară pe lângă DN1 A

0 258

Măneciu: Lucrările la noua captare de apă se desfășoară pe lângă DN1 A, anunță autoritățile locale, care cer șoferilor să dea dovadă de prudență.

Firma de construcții care a primit contractul, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a avansat și a ajuns cu execuția șanțului în care va fi introdusă conducta pe lângă drumul național.

Practic, se lucrează în paralel cu partea carosabilă.

Traficul rutier nu este perturbat, dar pot apărea și situații mai dificile

Sunt mulțumit de ritmul construcției, pentru că trebuie să facem cât mai mult până vine iarna. Câștigătorul licitației are termen până la finele lunii aprilie 2024 să finalizeze lucrarea. Se sapă atât șanțuri, pentru conductele care vor aduce apa din sursa Bobu, dar se lucrează și la deznisificator – în aval.” – a declarat primarul Auraș Dragomir.

Vă reamintim că proiectul prevede construcția de conducte de aducțiune în lungime de peste 2 kilometri. Se va construi și un bazin pentru curățirea apei de aluviuni, cu 2 camere de deznisipare, liniștire, rupere a presiunii și omogenizare. Din acesta, va pleca o altă conductă până la gospodăria de apă existentă, în lungime de peste 12 kilometri.

De asemenea, este prevăzută și o stație de tratare prevăzută cu filtre de nisip și sistem de clorinare (pentru a rezolva potabilitatea apei).

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.