Măneciu: Au reînceput lucrările de construcție a unor noi conducte de apă potabilă

0 490

Măneciu: Au reînceput lucrările de construcție a unor noi conducte de aducțiune apă potabilă, în sistem gravitațional, din sursa Bobu.

Este vorba de un proiect care datează din anul 2015 și care a beneficiat de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Constructorul de la acea dată a realizat numai parțial obiectivele pe care le avea de făcut, respectiv a apucat să monteze două rezervoare de apă, cu capacitatea de 750 mc fiecare (vezi foto jos, cu unul dintre ele).

Recent, Primăria Măneciu a reușit să finalizeze noua licitație și să semneze contractul de execuție.

Constructorul a demarat deja lucrările de amenajare a terenului și a deschis șantierul proiectului respectiv.

La fața locului au fost aduse două buldoexcavatoare, se lucrează serios, motiv pentru care ne declarăm mulțumiți, până acum. Sper ca firma să mențină ritmul, pentru că au ca termen de finalizare 12 luni, iar eu mi-aș dori ca lucrarea să fie gata până la sfârșitul acestui an, deci în avans. După cum se poate vedea, conductele care captează apa din pârâu sunt îngropate la peste un metru adâncime, așa că vor rezista fără probleme la temperaturi negative, în timpul iernii” –  a declarat primarul Auraș Dragomir.

Vă reamintim că proiectul prevede construcția de conducte de aducțiune în lungime de peste 2 kilometri. Se va construi și un bazin pentru curățirea apei de aluviuni, cu 2 camere de deznisipare, liniștire, rupere a presiunii și omogenizare. Din acesta, va pleca o altă conductă până la gospodăria de apă existentă, în lungime de peste 12 kilometri.

De asemenea, este prevăzută și o stație de tratare prevăzută cu filtre de nisip și sistem de clorinare (pentru a rezolva potabilitatea apei).

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.