Lucrările de modernizare a Școlii gimnaziale Sf. Nicolae din Mizil avansează în ritm susținut (FOTO)

0 1.422

Lucrările de modernizare a Școlii gimnaziale Sf. Nicolae din Mizil avansează în ritm susținut, fiind programate să se finalizeze în luna decembrie.

Investiția se face din fonduri europene, în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației din Orașul Mizil”, care a primit o finanțare totală de 12,65 milioane de lei (fără TVA).

Clădirea veche de aproximativ 5o de ani a fost mai întâi consolidată și s-au turnat centuri perimetrale, pentru rezistență.

De asemenea, firma care lucrează a refăcut tencuielile exterioare și interioare ale zidurilor.

În momentul de față se lucrează la acoperiș, care este complet înlocuit, cu unul modern, precum și la sistemul de hidroizolație.

După finalizarea tâmplăriei, care presupune montarea de uși și ferestre noi, se vor înlocui rețelele electrice, termice și sanitare.

La final, muncitorii vor monta gresie, faianță și parchet.

„Practic, din vechea școală, nu vom mai avea decât structura, pentru că absolut totul va fi nou și modern, în pas cu vremurile. Nu în ultimul rând, vom aduce dotări interioare de ultimă generație. Este o investiție care va dăinui încă un secol și va oferi copiilor cele mai bune condiții de educație”, a declarat primarul Silviu Călin Negraru.

Conform proiectului, gardul școlii va fi și el schimbat și este posibil să se amenajeze și un loc de joacă.

FOTO: Dă click pe ele pentru a le vedea la dimensiune mare

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.