Licitatie pentru dotarea spitalului din Baicoi, printr-un proiect cu fonduri europene

0 508

Licitatie pentru dotarea spitalului din Baicoi, printr-un proiect cu fonduri europene. Modernizarea ambulatoriului a intrat în ultima fază.

Investiția se face în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 și reprezintă una dintre realizările importante ale primarului Marius Constantin, din acest mandat.

Contractul a fost evaluat la valoarea de 6,879 milioane lei + TVA.

Administrația locală va cheltui din bugetul orașului doar cota de 2% de cofinanțare, în valoare de aproximativ 168.800 de lei.

Se achiziționează, prin licitație deschisă, 4 loturi de echipamente pentru Ambulatoriul Integrat al unității medicale.

“Vom avea un spital mult mai modern, deoarece vom folosi fondurile europene pentru a achiziționa un cardiotocograf (destinat monitorizării bătăii cordului fetal și al contracțiilor intrauterine), un videcolposcop (pentru despistarea cancerului de col), un videocitescop, un ecograf morfiologie fetală (pentru ecografii la fătul dezvoltat după 4-5 luni), laser ginecologic, laser pentru tratatarea problemelor urologice și a prostatei (inclusiv pentru distrugerea calculilor renali), ecograf dermatologic de înaltă rezoluție (care poate analiza modificările la nivel de piele), electrocauter și criocauter, videodermatoscop, electrocardiograf și ecograf, tomograf cu modul de angiografie (pentru analiza problemelor oculare), oftalmoscop, analizor automat biochimie, analizor automat hematologie, analizor stripuri urină, aparat terapie cu microunde, aparat terapie cu unde de șoc, aparat magnetoterapie, aparat de terapie combinată pentru artroze, dureri lombare și fasciite, instalație apă sterilă, mașină dezinfecție pentru endoscoape, lămpi cu ultraviolete pentru dezinfectarea aerului și altele.”, a precizat primarul orașului Băicoi.

Conform detaliilor publicate de Primăria Băicoi, “Montajul și punerea în funcțiune vor fi asigurate de ofertantul câștigător pentru fiecare lot în parte. Activitățile din cadrul contractului presupun furnizare, instalare, punere în funcțiune, training personal și repunerea în parametrii funcționali în caz de defecțiune pe perioada de garanție acordată produsului. Prețul produselor include și aceste servicii.

Ofertele participanților la licitație vor fi deschise pe 29 iunie.

Vă reamintim că, la sfârșitul anului trecut, Spitalul Orășenesc a mai fost dotat cu echipamente moderne, printr-o investiție făcută de Ministerul Sănătății, la cererea administrației locale.

DETALII AICI: Spitalul orasenesc din Baicoi a primit aparatura noua de la Ministerul Sanatatii

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.