La Spitalul din Baicoi au loc primele investitii majore, dupa 44 de ani

0 1.555

La Spitalul din Baicoi au loc primele investitii majore, dupa 44 de ani. Primarul Marius Constantin a oferit un interviu pentru Ziarul de Ploiești.

Edilul susține că, din 1975, nu a mai avut loc o modernizare de amploare.

Recent, proiectul depus pe fonduri europene de Primăria Băicoi, în valoare de 8 milioane de lei, care prevede dotarea secțiilor spitalului cu cele mai moderne aparate, a fost declarat eligibil.

– Domnule primar, o veste excelentă așadar.

– Da, într-adevăr! Suntem bucuroși că ADR Sud Muntenia ne-a anunțat că proiectul nostru pentru Spitalul Orășenesc din Băicoi este eligibil și că urmează evaluarea ofertei tehnice. Sperăm să reușim să dăm lovitura, pentru că ar fi cea mai amplă modernizare din 1975 încoace.

– Chiar așa? Nu s-a mai investit nimic?

– Au mai fost făcute investiții, dar nu majore. Recent, Primăria Băicoi a mai făcut o achiziție publică, pentru aceeași unitate medicală, în valoare de 600.000 lei. Am cumpărat un analizor automat pentru imunologie, un negatoscop pentru examinarea negativelor fotografice și a radiologiilor, un laparoscop și un pistol automatic pentru biopsii, un ecograf multidisciplinar Doppler, o canapea pentru magnetodiaflux etc.

– Ce înseamnă cele 8 milioane de lei pentru Spitalul Băicoi, dacă proiectul pe fonduri europene primește undă verde?

– Înseamnă o schimbare totală a dotării existente. Vom avea o unitate medicală la standarde europene, așa cum merită pacienții din oraș. Ca să vă dau câteva exemple, cu acești bani ar urma să cumpărăm următoarele: cardiotocograf (destinat monitorizării bătăii cordului fetal și al contracțiilor intrauterine), videcolposcop (pentru despistarea cancerului de col), videocitescop, ecograf morfiologie fetală (pentru ecografii la fătul dezvoltat după 4-5 luni), laser ginecologic, laser pentru tratatarea problemelor urologice și a prostatei (inclusiv pentru distrugerea calculilor renali), ecograf dermatologic de înaltă rezoluție (care poate analiza modificările la nivel de piele), electrocauter și criocauter, videodermatoscop, electrocardiograf și ecograf, tomograf cu modul de angiografie (pentru analiza problemelor oculare), oftalmoscop, analizor automat biochimie, analizor automat hematologie, analizor stripuri urină, aparat terapie cu microunde, aparat terapie cu unde de șoc, aparat magnetoterapie, aparat de terapie combinată pentru artroze, dureri lombare și fasciite, instalație apă sterilă, mașină dezinfecție pentru endoscoape, lămpi cu ultraviolete pentru dezinfectarea aerului și altele.

– Practic, vorbim despre acoperirea necesarului pentru mai multe secții…

– Da, așa este. Și asta pentru că avem de gând să extindem și camera de gardă, de la 4 la 10 paturi, iar cu sponsorizarea primită de la OMV Petrom, în valoare de 30.000 de euro, am reușit să amenajăm aproximativ 10 saloane pentru pacienți. Anul acesta, din bugetul local, vom investi pentru amenajarea unei Secții moderne de Chirurgie. Momentan vom lucra pentru o sală de operații, urmând ca anul viitor să investim într-o a doua sală. Cu alte cuvinte, suntem dedicați modernizării Spitalului Băicoi, pentru a-l aduce la standarde actuale. Astfel, oamenii se vor putea trata în oraș și nu se vor mai înghesui la Spitalul de Urgență din Ploiești.

– Am văzut că ați lucrat un pic și la exteriorul spitalului. Ce ați făcut mai exact?

– Am turnat asfalt, am amenajat un părculeț cu bănci și vom continua și cu alte lucruri.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cheap nfl jerseys from china , nfl jerseys cheap , Wholesale Nike NFL Jerseys , cheap nfl jerseys free shipping , Discount nfl jerseys , Buy cheap mlb jerseys china , Cheap NFL Jerseys from china , wholesale nhl jerseys , wholesale nhl jerseys , cheap jerseys , cheap jerseys from china , cheap stitched nfl jerseys , wholesale nfl jerseys , cheap Hockey Jersey , cheap nhl hockey jerseys , cheap nike nfl jerseys china , nhl jerseys wholesale , cheap jerseys , wholesale nhl jerseys , cheap nhl jerseys china , discount authentic nfl jerseys , nike nfl jerseys china , wholesale cheap nfl jerseys , cheap nhl jerseys from china , nfl jerseys cheap , wholesale nfl jerseys , cheap Baseball Jerseys , cheap nfl jerseys , cheap mlb replica jerseys , discount nfl jerseys china , cheap hockey jerseys , cheap jerseys , cheap nfl jerseys , nhl hockey jerseys , wholesale mlb jerseys ,