Judecatorii ploiesteni continua protestele si accepta doar dosare urgente

0 73

Judecatorii ploiesteni continua protestele si accepta doar dosare urgente. Decizia are legătură cu modificările legislative, care au dus la tăierea anumitor pensii speciale.

COMUNICAT

Privind Hotărârea din data de 04.02.2020

“Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Ploieşti, convocată la data de 04.02.2020, ora 13:00 pentru discutarea cu privire la modalitatea de continuare a protestului stabilit în data de 22.01.2020 a hotărât următoarele:

Ca urmare a adoptării legii privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor se continuă protestul pentru o perioadă nedeterminată în care se vor judeca doar cauzele urgente, celelalte cauze urmând a fi amânate.

Se consideră cauze urgente:

  1. În materie penală – dosarele cu măsuri preventive, cauzele date în competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, dosarele cu persoane private de libertate, dosarele în care s-a împlinit termenul de prescripţie ori urmează a se împlini în următoarele 6 luni şi cererile de liberare condiţionată.
  2. În materie civilă – cererile privind tutela, curatela, punerea sub interdicţie şi obligarea minorului la consiliere psihologică, ordinele de protecţie, ordonanţele preşedinţiale, delegarea autorităţii părinteşti, cererile de suspendare provizorie a executării silite, cererile de evacuare pe procedura specială instituită de art. 1034-1049 Cod procedură civilă, cererile având ca obiect măsuri asigurătorii, asigurarea dovezilor şi încuviinţările de executare silită.

De asemenea, se consideră urgenţe cererile incidente ori accesorii celor enumerate (ajutor public judiciar, reexaminare, îndreptare eroare materială, abţinere, recuzare etc.).

În perioada protestului nu se va dispune nicio măsură în dosarele aflate în procedura prealabilă, cu excepţia cauzelor urgente.”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.