Iulian Dumitrescu, printre liderii PNL care nu resping varianta lui Marcel Ciolacu, dar cred că liberalii vor avea candidat propriu

0 253

Iulian Dumitrescu, printre liderii PNL care nu resping varianta lui Marcel Ciolacu, dar cred că liberalii vor avea candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2024.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat recent la Digi24 un posibil scenariu în care să candideze în tandem cu Nicolae Ciucă în 2024. Social-democratul ar urma să își depună candidatura pentru funcția de președinte, iar liberalul ar rămâne premier.

Surse politice din PNL susțin, însă, că momentan nu s-a discutat o astfel de variantă.

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL, a precizat că există un curent majoritar în partid pentru a avea un candidat propriu la prezidențiale, „iar acesta să fie președintele partidului, când se va pune problema”, dar nu a respins categoric nici varianta exprimată de Marcel Ciolacu, numai că o vede în altă formulă.

Sunt tatonări. E un an greu, nu știu dacă e momentul să vorbim de prezidențiale. Lucrurile se așează în 2024. O evaluare corectă ar fi după alegerile europarlamentare. Pe sondaje, fiecare se simte mai tare, mai puternic, poza e de moment. Poza care contează o reprezintă alegerile oficiale, oricare ar fi ele. Nouă ne-ar plăcea un tandem cu domnul Ciucă președinte și domnul Ciolacu premier. La ora asta, nu ne-ar deranja, dar mai este mult până la alegerile prezidențiale. Nu s-a discutat în partid să renunțăm să avem candidat la prezidențiale”, a spus Iulian Dumitrescu pentru ziarul Libertatea.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.