ISU Prahova: Ce spitale din judet functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu

0 225

ISU Prahova: Ce spitale din judet functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, deși acest lucru este obligatoriu conform legislației în vigoare.

Urmare a tragediei petrecute la Secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Neamț, pompierii militari au primit ordin să efectueze o serie de noi verificări la aceste gen de unități sanitare.

ISU Prahova a precizat că, încă de la începutul acestui an, respectiv în lunile ianuarie si februarie, au fost întreprinse o serie de măsuri menite să consolideze nivelul de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, inspectorii de prevenire au derulat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unitățile sanitare cu paturi, cu suprafața peste 600 mp. Pe lângă identificarea şi înlăturarea potențialelor neconformități pe linia apărării împotriva incendiilor, colegii noștri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât acesta să-şi însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită utilizatorilor. Inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au desfășurat un număr de 37 de controale, dintre care 4 au fost inopinate. Din cele 37 de obiective, 5 obiective funcționau fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, deși era obligatorie deținerea acestui document. Pe timpul desfășurării acestor controale, pompierii militari au constatat o serie de deficiențe care au fost fie remediate pe loc, fie sancționate și luate măsuri de rezolvare a lor în cel mai scurt timp. Numărul total de deficiențe constatate a fost de 242, dintre care 101 au fost sancționate. Urmare a acestor probleme descoperite de către inspectori pe timpul controalelor, în funcție de gravitatea lor și de principiul gradualității, s-au aplicat 22 de amenzi contravenționale în cuantum de 97.500 de lei și 220 de avertismente.” – se arată într-un comunicat ISU Prahova.

Lista spitalelor din Prahova care nu dețin autorizația de securitate la incendiu

Conform ISU, cel mai important spital de stat din județ are probleme majore. Atât corpul principal, cât și câteva secții exterioare ale SJU Ploiești nu dețin autorizație de securitate la incendiu.

Documentatia tehnică pentru autorizarea clădirilor de la Nord sunt realizate și vor fi depuse la ISU. Sistemele de detecție incendiu realizate și aflate în stare de funcționare la clădirea de pe Găgeni 100 fac parte din proiectul de reabilitare și modernizare corp A și B (clădirea cu 5 etaje) și are aviz ISU.” – a precizat, pentru Ziarul de Ploiești, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență, Marius Niculescu.

Pentru a elimina orice risc ca o tragedie similară celei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț să se întâmple la noi, i-am cerut lui Bogdan Nica, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești să verifice, începând de astăzi, îndeplinirea normelor PSI, a celor specifice domeniului și rețelele electrice din unitatea sanitară. Consiliul Județean va pune la dispoziția Spitalului Județean de Urgență Ploiești, fără nicio ezitare, toate resursele necesare creșterii siguranței pacienților. În aceste momente de grea încercare pentru comunitatea din Neamț, vreau să transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate și urări de însănătoșire grabnică celor răniți.” – a anunțat noul președinte al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Iată lista spitalelor cu probleme:

1. Clădiri care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

Spitalul Județean de Urgență Ploiesti – Clădire Spital
Spitalul Județean de Urgență Ploiesti– Secția Oftalmologie (Boldești)
Spitalul Județean de Urgență Ploiesti – Secția Boli infecțioase (Movila)
Spital privat – clădire

2. Clădiri care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, dar dețin aviz de securitate la incendiu

Spital Pneumoftiziologie Florești – Pavilion F
Spital privat- clădire

3. Clădiri autorizate parțial privind securitatea la incendiu

Spitalul de Obstetrică si Ginecologie ( Corp D și etaj II Corp B)
Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte – Pavilion Central
Spital privat (S+P+1E)
Spitalul orășenesc Sinaia – CPU

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.