Intr-o sedinta a CL Ploiesti se va dezbate noua propunere de tarif pentru gigacalorie

0 364

Intr-o sedinta a CL Ploiesti se va dezbate noua propunere de tarif pentru gigacalorie, care va ajunge la aproximativ 910 lei +TVA.

În luna iulie 2021, consilierii locali au majorat tariful la 396,97 lei + TVA/ gcal, iar în luna octombrie au mai adăugat încă 51,35 lei, astfel că prețul local al energiei termice livrate de Veolia ajunsese la 448,32 lei + TVA/ gcal.

Noua majorare înseamnă, așadar, mai mult decât dublul actualului preț.

Conform inițiatorilor, noul tarif ar urma să fie aplicat în ultimele două luni de contract cu Veolia (1 februarie – 31 martie 2022) și ar acoperi majorarea costurilor de producție, precum și datoriile vechi invocate de compania franceză.

Același tarif ar rămâne valabil, însă, și în ideea în care la licitația organizată de Primăria Ploiești, pentru a semna un nou contract de delegare prin concesiune a sistemului de termoficare, nu se prezintă nicio altă firmă în afară de Veolia.

Din fericire, în acest sezon de iarnă, Primăria Ploiești garantează că populația va plăti în continuare doar 222,49 lei/gcal (TVA inclus), diferența urmând să fie inclusă în subvenția plătită de către administrația locală.

Nu se știe, însă, ce se va întâmpla iarna viitoare. Dacă subvenția dispare, populația s-ar trezi cu un cost al energiei termice de 4 ori mai mare! Ceea ce ar fi aproape imposibil de suportat.

Proiectul de hotărâre care prevede noul tarif a fost postat pe site-ul administrației locale și urmează să fie votat în Consiliul Local.

Acolo se explică și cum s-a ajuns la cei 910,50 lei + TVA/ gcal (vezi foto mai jos).

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.