Interviu cu primarul din Baicoi: “Continuam modernizarea infrastructurii”

0 145

Interviu cu primarul din Baicoi: “Continuam modernizarea infrastructurii”. Marius Constantin vorbește despre proiectele la care se lucrează.

– Domnule primar, toată lumea e concentrată pe pandemia de coronavirus, dar viața trebuie să meargă înainte și o administrație locală nu poate sta pe loc. Ce se întâmplă în Băicoi?

– Continuăm modernizarea orașului, în ceea ce privește infrastructura. S-au finalizat lucrările de canalizare în cartierele Tufeni și Dâmbu, urmând ca în scurt timp să finalizăm și recepția lor. Avem și o mică problemă, deoarece locuitorii din Dâmbu s-au branșat înainte să dăm drumul la rețea, ceea ce ne împiedică să facem probele de etanșeitate. Avem însă o soluție și vom rezolva și această problemă. Este o investiție din bugetul local, deoarece aceste cartiere nu au fost prinse în proiectul inițial, și nu puteam să le lăsăm așa. Am lucrat pe 20 kilometri lungime, iar de noua facilitate vor beneficia aproximativ 1500 de familii.

– Ce alte proiecte aveți în derulare?

– Vom începe să lucrăm, cât de curând, la proiectul de amploare denumit “Reabilitare/ Modernizare/ Reparații/ Amenajare parte carosabilă, sisteme de colectare ape pluviale, podețe – străzi oraș Băicoi”. Este o investiție multi-anuală, adică se desfășoară pe 3 ani, în valoare de 10,7 milioane de lei, pe care o asigurăm din bugetul orașului. Licitația a trecut de evaluarea tehnică și mai analizăm ofertele doar din punct de vedere financiar. Avem 3 societăți care au rămas în cursă, urmând să desemnăm firma câștigătoare. Vom asfalta 26 de străzi, care pot fi văzute în tabelul de mai jos.

– Aveți banii necesari?

– Da, am reușit să gestionăm bine bugetul local, deși au apărut cheltuieli neprezute, din cauza măsurilor de stopare a pandemiei cu coronavirus. Am mutat bani către spital, pentru achiziția de dezinfectanți, de măști etc. Chiar dacă nu am mai încasat bani din taxe și impozite locale, așa cum ne-am fi dorit, avem fondurile necesare pentru asfaltări. Din bugetul de investiții, sperăm să direcționăm aproximativ 70% către aceste lucrări, respectiv aproximativ 5 milioane de lei. Proiectul este complex, deoarece realizarea obiectivului constă în: lărgirea amprizei drumului, atât cât permite traseul; realizarea de stabilizări de taluzuri, terasări, colectare și dirijare de ape pluviale; construcții de colectare și potolire a torenților; reabilitarea și amenajarea rigolelor (canale care vor avea deasupra dale, pentru circuit pietonal); asfaltarea străzilor/drumurilor. Vom rezolva și problema inundațiilor, în acest mod.

– Cu ce străzi veți începe?

– Vom începe să lucrăm pe Dragoș Vodă, Democrației, Mărășești, Traian, Bucegi, Victoriei. Am văzut că lumea din oraș se interesează și de străzile Elena Doamnă, Crișului, așa că le pot spune că sigur vom interveni și acolo. Chiar dacă nu apar pe listă, avem în vedere și celălalte șosele cu probleme, dar în timp, pentru că banii ne ajung doar pentru ce apare în listă deocamdată. E un efort serios din partea administrației locale, ținând cont de ce buget avem la dispoziție.

– Aveți în vedere și alte lucrări?

– Da, al doilea proiect se referă la asfaltarea străzilor Narciselor, Popa Șapcă și Primăverii. Sunt drumuri de beton, deteriorate, cu cratere. Până în toamnă vrem să le finalizăm, astfel încât iarna să le prindă rezolvate. Și la această licitație suntem în faza de evaluare a ofertelor. Avem tot trei firme rămase în cursă, din care vom alege câștigătorul. Lucrările propriu-zise vor demara în luna septembrie.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.