Imagini de la furtuna care a distrus zeci de locuinte in Cehia (VIDEO)

0 280

Imagini de la furtuna care a distrus zeci de locuinte in Cehia și a rănit sute de oameni. Se pare că există și persoane decedate.

Vijelia care s-a transformat în tornadă de tip F3-F4, cu viteze ale vântului de 267-322 km pe oră în ultima fază – conform unui meteorolog ceh – a distrus, joi, locuinţe în mai multe localităţi din sud-estul Cehiei, provocând rănirea a sute de persoane.

Acest lucru ar face-o cea mai puternică din istoria modernă a ţării central-europene.

Rafale puternice de vânt, grindină de mărimea unei mingi de golf şi vânt cu viteza unui uragan au doborât numeroşi copaci şi au provocat pagube importante la clădiri şi maşini, potrivit televiziunii publice.

Numai la spitalul Hodonin au fost tratate aproximativ 200 de persoane rănite şi, potrivit unor surse spitaliceşti, au existat şi decese, a transmis postul public de radio.

Ministrul de interne Jan Hamacek a descris situaţia ca fiind „foarte gravă” şi a declarat că au fost trimise toate echipele de urgenţă disponibile, inclusiv echipe de salvare cu câini pentru a localiza eventualele persoane prinse între dărâmături.

Televiziunea cehă a transmis că aproximativ şapte oraşe mici au fost avariate „masiv”, citând un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Agenţia de ştiri cehă CTK l-a citat pe primarul din Hrusky, care a declarat că jumătate din localitate a fost distrusă de furtună.

Echipe de salvare au fost trimise și din ţările vecine, Austria şi Slovacia, pentru a-i ajuta pe pompierii cehi.

Munca echipelor de intervenţie este îngreunată de faptul că zeci de mii de locuinţe din regiune au rămas fără curent electric.

Ziarul de Ploiești

VEZI VIDEO ȘI AICI (dă click/ twitter)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.