HidroPrahova: O poveste de coruptie, cu stenograme intre Semcu si Pantea

1 335

Președintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru, reținut de procurorii DNA Ploiești pentru dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală, era perceput ca „trimisul special” al lui Călin Popescu Tăriceanu în Prahova, potrivit informațiilor care apar în documentele din dosar, scrie Agerpres.

La rândul său, directorul general al SC Hidro Prahova și fost vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Adrian Semcu, reținut de asemenea în dosar, ar fi fost „prieten bun” cu Tăriceanu.

„Boeru Gheorghe este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă fiind prieten bun cu Semcu Adrian. Semcu Adrian a afirmat că Boeru Gheorghe are susținerea necesară și acces la factorii de decizie și trebuie să se ocupe de managementul proiectului cu finanțare europeană ce urma să se deruleze în județul Prahova și care viza realizarea instalației de canalizare. Acest lucru se impunea tocmai pentru a nu exista blocaje în acordarea finanțării și implementarea proiectului”, potrivit unei declarații care apare în document.

În acest context, SC Romair Consulting SRL ar fi fost sprijinită, conform acelorași surse, de Adrian Semcu, la acel moment vicepreședinte al CJ Prahova, dar și de Dumitru Pantea, pe atunci director al SC Hidro Prahova, în vederea câștigării procedurii de achiziție a contractului de asistență tehnică pentru managementul proiectului, proiectare și supervizare a lucrărilor vizând ‘Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”.

După câștigarea contractului de consultanță de către SC Romair Consulting ar fi început discuții și în mediul politic cu privire la cine va câștiga contractele de lucrări în cadrul proiectului, astfel încât factorii politici să beneficieze de un comision care s-ar fi ridicat, în medie, la 10% din valoarea fiecărui contract, suma ce putea fi câștigată în acest mod fiind de aproximativ 12.000.000 euro. Discuțiile s-ar fi purtat între Adrian Semcu (din partea PNL) și „o persoană foarte importantă” din interiorul PSD Prahova.

Sprijinul lui Adrian Semcu pentru SC Romair Consulting reiese și dintr-o discuție purtată pe 8 septembrie 2010, cu Dumitru Pantea, conform documentelor din dosar.

STENOGRAME

„Pantea: Salut. E necesar să se întâlnească cei trei-patru factori implicați, să stabilească totuși… că aici trebuie cineva care să-i adune așa, știi?
Semcu: Aha, și te-ai… l-ai lămurit să facă el asta?
Pantea: Nu, nu, eu zic că să o faci tu, să o faci tu că…
Semcu: Aha…
Pantea: El a făcut pe partea lui, el a început… intenția spre partea lui, a vorbit cu partea lui și acuma…. știi?
Semcu: Îhîm. Bine.
Pantea: Înțelegi!? Da? Și vedem cum o fi, da?
Semcu: Aha! Tu nu vii mâine, nu?
Pantea: Nu mă, am o problemă și eu personală.
Semcu: Bun. Atunci nu-i transmiți tu lui Boeru ca să vorbească cu ‘Înălțimea Sa’ că ai găsit, știi?
Pantea: Nu cred eu că e bine nu, nu!
Semcu: Nu?
Pantea: Tot prin omul nostru.
Semcu: Da? Bine.
Pantea: Da?
Semcu: Bine, bine, bine. Pa, pa!
Pantea: Bine, bine, sănătate!’

Într-o altă discuție, din 11 octombrie 2010, Semcu îl atenționează pe Pantea că reprezentanții unor firme au acuzat membrii Comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul SC Hidro Prahova că au sustras documente din oferta depusă.
„Pantea: Da domnul vice!.
Semcu: Poți vorbi?
Pantea: Da.
Semcu: Vezi că eu am ieșit de la mine din birou numai ca să te sun, să te atenționez că a venit prietenul ăla al meu de la Buzău și cu ăla căruntul cu care a mai fost la tine…
Pantea: Așa… așa…
Semcu: Care m-au blocat! Vor să vină la tine să copieze pe un stick toate CD-urile, și am zis: ‘Băi vorbiți cu el, nu știu, dar nu…’.
Pantea: Nu se poate așa ceva, n-am… nu se poate…
Semcu: Nu… bă… stai un pic! Eu… eu am spus și d-aia am ieșit să te ajut să-ți spun că ori te chem la mine ori îi trimit la tine, că a ieșit un scandal și că s-a făcut o comisie de cinci și toate dosarele stau închise și când se deschide, se deschide cu toți cinci, și din ăia cinci doi sunt inamici.
Pantea: Îhm, îhm, îhm, îhm…
Semcu: Zici că a ieșit un scandal, că unii au spus, din firmele alea străine că le dispar din hârtii și nu au încredere… Texte, știi?
Pantea: Îhm, îhm.
Semcu: Și de aia te-am sunat să te atenționez.
Pantea: Da, da, bine, bine, bine! Mersi!
Semcu: Hai bine”.

Sursa: AGERPRES

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.