HidroPrahova: “Conducta se repara, merge 2 zile, iar se sparge”

1 699

HidroPrahova: “Conducta se repara, merge 2 zile, iar se sparge”. Declarația îi aparține viceprimarului din comuna Călugăreni, unde un sat întreg nu are apă.

Continuă să curgă reclamațiile abonaților SC Hidro Prahova SA.

CITEȘTE ȘI: Se inmultesc plangerile abonatilor la adresa SC Hidro Prahova

Abonatii Hidro Prahova se plang de majorarile de tarife

Ziarul de Ploiești a primit o nouă plângere, de data aceasta din comuna Călugăreni.

Un cetățean ne-a transmis că, de circa 5 luni, apa furnizată de operatorul județean curge la robinete atât de rar, încât trebuie să stai treaz noaptea ca să ai parte de ea.

“O porțiune a satului Călugăreni, de la Biserica Veche spre Tătaru, nu are apă potabilă. Suntem abonați ai Hidro Prahova, dar ne alimentăm de la fântâni și adunăm apă de ploaie, ca să folosim în gospodării. Ei au preluat o conductă realizată de firma Coni, care se sparge frecvent. Înțeleg că nici nu prea există documentația de recepție, dar poate mă înșel. Cert este că peste 100 de familii stăm la cheremul unora, deși plătim facturi. Nu sunt de aici, am venit din București, la pensie. Degeaba mi-am făcut WC, dacă nu am apă, iar noi ne spălăm la copaie, precum bunicii, deși avem baie modernă”, a declarat, pentru Ziarul de Ploiești, Ion F.

Abonatul susține că SC Hidro Prahova a dorit, la un moment dat, să realizeze foraje la mare adâncime, pentru a construi puțuri de captare, dar a abandonat lucrările.

“Au venit, au început să sape pentru un puț de 100 metri adâncime, dar după ce au forat 20 metri au plecat. Mie mi s-au facturat 2 metri cubi, ultima oară, dar nu știu pentru ce. Eu adun apă de ploaie ca să îmi ud grădina, să adăp animalele și chiar să mă spăl”, a mai spus Ion F.

Chestionat pe această temă, viceprimarul comunei Călugăreni, Gabriel Ioniță, a admis că sunt probleme grave, dar spune el că numai de 2 luni.

“Într-adevăr, există această problemă. Conducta se repară, merge 2 zile, iar se sparge. De aceea nu prea curge apa la robinete. Am vorbit cu cei de la Hidro Prahova și am convenit să cumpărăm noi (Primăria Călugăreni – n.r.) 400 metri și ei 600 metri de conductă și să o înlocuim. Ei o au în concesiune, dar e și interesul primăriei să nu fie probleme”, a precizat viceprimarul Ioniță.

Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
  1. Oana says

    Este al treilea an cand in comuna exista apa sporadic din cauza calitatii proaste a conductelor instalate de firma de partid. De ce nu poate fi Coni trasa la raspundere? Unde este garantia lucrarii? Bine ca a murit fosta primarita ca sa avem pe cine da vina pentru o lucrare de mantuiala. Hidro Prahova doar stie sa incaseze bani. Mai bine lasau conducta in administrarea primariei ca nu erau atatea probleme.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.