HidroPrahova a intrat in vizorul procurorilor, care l-au audiat pe Mihai Coman, consilierul directorului

0 283

Procurorii DNA Ploiești au descins și au ridicat dovezi și de la sediul SC HidroPrahova SA, după ce, anterior, îl ridicaseră cu mandat și l-au audiat pe fostul consilier județean Mihai Coman, actual consilier al directorului general, Dumitru Pantea.

Surse judiciare au precizat că Mihail Marian Coman — fost administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești – ar fi constituit un grup infracțional alături de Iulian Herțanu — administrator de drept și începând cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroești, jud. Ilfov, dar și de Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la mai multe firme, printre care și SC CVR Asfalt Construct Group SRL.

Acest grup este suspectat că ar fi deturnat peste jumătate din fondurile europene destinare extinderii canalizării orașului Comarnic.

Potrivit unor surse citate de AGERPRES, aceștia au constituit un grup infracțional ”pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect ‘Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic’ — contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL — SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL și SC Hidro Prahova SA Ploiești ( C.L.6 ), contract finanțat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însușirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană, și sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat”.

Lucrarea trebuie terminată în 2014, dar nu s-a întâmplat așa. În decembrie totul s-a oprit, fără vreo explicație. Pentru că au lăsat străzile din Comarnic ciuruite, acestea au devenit pe perioada iernii impracticabile, pline de noroi. Edilul Dorian Botoacă susține că orașul Comarnic ar putea pierde 4 milioane de euro fonduri europene, bani reprezentând valoarea a două proiecte europene derulate de primărie pentru asfaltarea străzilor din judeţ.

FOTO: Observatorul Prahovean

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.