Greva la Politia Locala Ploiesti. Agentii refuza sa mai iasa in patrulare pe strazi (UPDATE)

0 187

Foto: Daciana Ilie/ Mediafax
Poliţiştii locali din Ploieşti au declanşat un protest spontan, refuzând să mai iasă pe stradă pentru a asigura ordinea publică, după ce au aflat că nu vor primi norma de hrană prevăzută prin hotărâre a Consiliului Local din cauză că nimeni din Primăria Ploieşti nu semnează pentru alocarea banilor, scrie Mediafax.

De vineri seară, ei refuză să mai iasă pe stradă, după ce au aflat că nu vor primi, la salariul pe luna martie, norma de hrană în cuantum de 24 de lei pentru fiecare zi calendaristică, normă aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Ploieşti şi prevăzută inclusiv în bugetul oraşului, stabilit la începutul anului.

„Începând de vineri, de la schimbul trei, poliţiştii locali din Ploieşti au iniţiat o manifestare spontană întrucât urma, pe 10 martie, să intre banii aferenţi normei de hrană pe lunile ianuarie şi februarie aprobată conform ordonanţei 65 pe 2014 şi prin hotărârea Consiliului Local 383 pe 2014 şi hotărârea de Consiliu Local 40 pe 2015. Numai că ni s-a spus că, întrucât au apărut nişte reglementări noi, respectiv ordonanţa 7 pe 2015, nu se pot aloca aceşti bani până la apariţia metodologiei aprobată prin hotărâre a Guvernului” a declarat Cosmin Alexandru Iordache, reprezentant al poliţiştilor locali din Ploieşti, pentru corespondentul MEDIAFAX.

În urma declanşării protestului spontan, care nu este organizat de sindicatele din Poliţia Locală, ci de către angajaţi, poliţiştii merg la serviciu, dar nu mai ies pe stradă, ci rămân la sediul Poliţiei Locale.

MAI MULTE DETALI AICI: Ploieşti: Poliţiştii locali au declanşat un protest spontan, refuzând să mai asigure ordinea publică

UPDATE:  PUNCT DE VEDERE POLITIA LOCALA PLOIESTI

„Referitor la articolele publicate în presa locală, ediția online, privind acordarea normei de hrană polițiștilor locali, vă facem următoarele precizări:

Menționăm că atât conducerea Poliției Locale Ploiești, cât și Sindicatul reprezentativ la nivelul instituției s-a implicat, în mod repetat, prin demersurile inițiate pe lângă Mininisterul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea obținerii unui act normativ cu privire la acordarea normei de hrană.

Ca urmare a eforturilor colective, în acest sens a fost modificată Legea nr. 155/2010 – legea poliției locale prin introducerea unui nou aliniat la art.35, aprobat prin O.U.G. nr. 65/2014, în care se precizează că :“Începând cu 1 ianuarie 2015, autoritățile administrației publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană polițiștilor locali”.

Luând act de prevederile legislative, conducerea Poliției Locale Ploiești a făcut demersurile către Consiliul Local pentru acordarea normei de hrană, iar prin H.C.L. nr. 383 din 28 octombrie 2014 urma ca aceste venituri să fie acordate după aprobarea bugetului pe anul 2015.
Totodată, prin H.C.L. nr. 40/2015 – privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Politiei Locale a municipiului Ploiesti pe anul 2015 au fost alocați banii necesari pentru acordarea normei de hrană.
Ulterior acestor inițiative, prin Ordonanța de Guvern nr. 7 – publicată pe data de 28 ianuarie 2015, se completează art. 35 din Legea poliției locale nr. 155/2010 cu alin. 2 „Metodologia și regulile de aplicare a drepturilor prevăzute la alin. (1) (respectiv norma de hrană), se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”.

Pe cale de consecință, ca forță juridică primează un act emis de Guvernul României, norma de hrană urmând să fie acordată polițiștilor locali începând cu intrarea în vigoare a actului normativ, care va reglementa metodologia de aplicare.

În cursul zilei de luni, 09.03.2015, reprezentanții Poliției Locale Ploiești vor avea o întâlnire de lucru cu persoane din conducerea Primăriei Ploiești, în vederea analizării situației create cu privire la acordarea normei de hrană polițiștilor locali.”

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.