Garda de Mediu Prahova a amendat mai multe statii de carburanti

0 267

Garda de Mediu Prahova a aplicat amenzi în valoare de 32.500 lei în urma controlului tematic desfășurat în perioada 11-15.03.2022, la stațiile de distribuție carburanți din județul Prahova.

În cadrul acțiunii tematice au fost verificați 16 operatori economici a căror activitate vizează transportul și distribuția carburanților, în care au fost urmărite aspecte privind conformarea acestor stații la legislația de protecția mediului.

În urma verificărilor, au fost constatate abateri de la legislația de mediu prin nerespectarea prevederilor HG 856/2002 privind gestiunea deșeurilor prin lipsa /completarea eronată a gestiunii cu cantitățile de deșeuri rezultate din activitate, nerespectarea prevederilor HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor pe teritoriul României prin formulare de transport lipsa/ sau prezentarea formularelor cu date incomplete precum și neasigurarea automonitorizării indicatorilor prevăzuți a fi gestionați.

În completarea sancțiunilor aplicate, comisarii de mediu Prahova au trasat și măsuri cu termene în vederea remedierii neconformităților.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.