Franța și-a schimbat atitudinea și participă puternic la apărarea României

0 86

Franța și-a schimbat atitudinea și participă puternic la apărarea României. Pe teritoriul țării noastre au ajuns un sistem de rachete antiaeriene, blindate, tancuri și urmează și avioane.

Baza de antrenament de la Cincu, județul Brașov, se transformă în bază militară NATO, unde vor fi desfășurați 1500 de soldați francezi, 20 de blindate de luptă pentru infanterie și 12 tancuri Leclerc.

Anterior, Franța a adus în țara noastră, la Capul Midia, militari care au operaționalizat sistemul antirachetă ASTER 30 SAMP/T „MAMBA”, care acoperă o suprafață cu un diametru de până la 100 kilometri. Interceptorii folosiți pot doborî avioane, elicoptere, drone și chiar rachete balistice.

Batalionul francez din România – după ce Franta şi-a asumat răspunderea de naţiune cadru pentru Grupul de luptă al NATO – numără până acum, potrivit MAPN, aproximativ 800 de militari și va continua să crească.

Astăzi, ministrul Forţelor Armate din Franţa, Sebastien Lecornu, a anunţat decizia de dislocare a unei escadrile de avioane de vânătoare RAFALE, în executarea misiunilor de poliţie aeriană în România.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.