Francul elvetian si dolarul isi umfla muschii in fata euro

0 193

Cursul pentru francul elveţian anunţat vineri de Banca Naţională a României (BNR) a crescut cu 1,5%, la 4,5817 lei, înregistrând astfel al şaselea maxim consecutiv în ultimele şapte şedinţe, în timp ce dolarul a atins un nou record, de 3,998 lei, iar euro a scăzut la 4,4935 lei, anunță MEDIAFAX.

Banca centrală a anunţat un curs în urcare puternică pentru dolar, cu 12,59 bani (3,25%), la 3,998 lei, după ce euro s-a depreciat joi şi vineri faţă de moneda americană pe pieţele externe, în urma anunţului Băncii Centrale Europene că va lansa un program masiv de achiziţii de obligaţiuni.

Evoluţia dolarului în raport cu leul este determinată de raportul dintre moneda americană şi cea europeană pe pieţele externe.

Francul s-a apreciat puternic începând de săptămâna trecută, după ce banca centrală a Elveţiei a decis joi să renunţe la un curs minim de schimb de 1,2 franci/euro. Comparativ cu nivelul anunţat de BNR anterior deciziei Băncii Elveţiei, francul se află în creştere cu 22,5% faţă de leu.

Cotaţia pentru euro a scăzut cu 0,7 bani, la 4,4935 lei, moneda naţională beneficiind doar marginal de deprecierea generală a euro.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.