Fost preot condamnat definitiv la Ploiesti, pentru un accident cu 3 morti, in 2011

0 235

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat definitiv, la patru ani şi opt luni de închisoare, pe fostul preot de la Parohia Lăculeţe, din comuna dâmboviţeană Glodeni, care a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă în urma accidentului produs în 8 martie 2011.

Atunci, Florin Cegan, fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, a lovit cu autoturismul său BMW o Dacie în care se aflau un preot, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani.

Toţi trei au decedat în urma accidentului. Martorii spuneau, la vremea respectivă, că maşina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră.

Iniţial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă a doua zi s-a prezentat la Poliţie şi a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de către procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviştei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

Sentinţa Curţii de Apel Ploieşti este definitivă, iar în luarea deciziei de condamnare judecătorii au aplicat Codul Penal anterior, care este legea penală mai favorabilă în cazul lui Cergan.

Iniţial, Judecătoria Târgovişte îl condamnase pe Florin Cergan la cinci ani de detenţie.

De asemenea, in 2013, judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.

Luna trecută, Veronica Cîrstoiu a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune şi alte infracţiuni, iar fiul său a primit doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.