Firma Elbit Systems vrea sa asambleze drone la fabrica din Craiova

0 906

Firma Elbit Systems vrea sa asambleze drone la fabrica din Craiova, în cooperare cu fabrica de avioane din oraș și cu Romaero Bacău.

Compania israeliană vrea, astfel, să pună bazele unei cooperări cu cele două societăți românești, pentru dotarea armatei române.

Memorandul semnat ieri oferă posibilitatea unui transfer tehnologic, care ar permite construirea de drone militare produse deja de Elbit Systems.

Este vorba de mai multe variante de vehicule destinate atât strângerii de informații tactice de pe câmpul de luptă, dar și capabile să atace diverse ținte terestre.

Memorandumul prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program.

„Gama UAS de la Elbit Systems oferă flexibilitate în misiune, de la mini-drone portabile de către soldați, drone tactice versatile, până la UAS-uri și soluții maritime de rază lungă. Având zeci de ani de experiență dovedită operațional, sistemele companiei sunt în serviciul mai multor forțe armate și de securitate din întreaga lume și sunt principala flotă UAS a Armatei Israeliene”, transmite compania israeliană într-un comunicat.

Elbit Systems este deja pe piața română, unde fabrică turela pentru noul vehicul blindat de transport Piranha 5, care va intra în dotarea armatei.

Israelienii au deschis la Măgurele o fabrică ultramodernă. Turelele asamblate aici pot funcționa fără pilot, prin telecomandă, și au un tun cu 400 de cartușe.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.