Final de mandat: Interviuri cu alesii locali din Ploiesti (II)

0 405

Final de mandat: Interviuri cu alesii locali din Ploiesti (II). Astăzi vedem ce are de spus consilierul PSD  George Botez.

Ziarul de Ploiești a decis să interpeleze câte doi consilieri locali, de la fiecare partid reprezentat în CL Ploiești.

Încercăm să aflăm nu doar ce au făcut, dar și ce impresie au despre starea în care se află municipiul, la finalul mandatului 2016 – 2020.

Mai precizăm că interlocutorii au avut la dispoziție mai multe zile ca să răspundă.

Singurul care ne-a refuzat, dintre cei cărora le-am trimis întrebările, a fost membrul ALDE, Paul Palaș, care ne-a spus că nu acceptă să i se dea teme acasă… Din păcate, este alegerea dumnealui, dar care ne arată ce respect are față de cititorii Ziarului de Ploiești, dar și față de electoratul local în general.

Iată ce răspunsuri ne-a trimis cel mai vocal consilier local, George Botez (PSD):

– Cum ați cataloga activitatea Consiliului Local Ploiești, pentru mandatul 2016 – 2020?

– Din pacate, legislatura la care ati facut referire nu se poate lauda cu realizari deosebite. Structura politica a consiliului a fost una decisa de electorat, cu o majoritate in opozitie cu numarul 1 intr-o localitate, primarul. A fost lipsa de comunicare cu edilul, o dezordine extraordinara in modul in care acesta a condus orasul, totul cu repercusiuni asupra realizarilor municipale.

Din pacate, desi am incercat in nenumarate randuri sa identificam o platforma de dialog cu primarul Adrian Dobre, acesta nu a fost dispus la discutii, ceea ce a creat tensiuni in consiliu si, finalmente, o bogata panoplie de insuccese. Din acest punct de vedere, politicul a franat orice posibilitate de dezvoltare urbana, lipsa de dialog fiind principala cauza. In mod practic, primarul orasului s-a izolat in biroul sau si s-a inconjurat de sfatuitori care, in opinia mea, nu au fost cei mai competenti.

– Din punctul dumneavoastră de vedere, în cei patru ani s-au aprobat hotărâri importante pentru locuitorii municipiului, care merită menționate?

Sigur, notiunea de „hotarare importanta” este una relativa, aprecierea ei fiind facuta de grupul, categoria sociala sau multitudinea cetatenilor care o evalueaza. Dar pot spune ca s-a realizat, prin eforturi foarte mari o functionare rezonabila a sistemului administrativ local, fara insa a exista si veleitati de dezvoltare locala. Multe proiecte care nu si-au gasit finalitatea, altele au fost desenate de executiv cu picioarele si  a mai fost si acea problema spinoasa a „consultantului” pe fonduri care a cam exagerat cu preturile si onorariile percepute. Nu intru in detalii, dar s-a creat o neliniste in cadrul consiliului si o teama de a nu gresi. Iar capcane au fost suficient de multe si dese. Ne-a cam trecut glontul pe la ureche.

– Asupra cărui proiect important v-ați pus amprenta ca și ales local?

– Iar subliniez ca importanta proiectului este relativa. Nu pot enumera proiectele pe care le-am girat, dar as vrea sa ma opresc la unul de suflet. Am initiat impreuna cu colegii social democrati proiectul privind transportul gratuit al elevilor si studentilor, incercand sa asiguram o facilitate pentru ca tanara generatie sa ajunga la scoala. Pentru ca fara scoala esti extrem de vulnerabil la pericolele sociale.

Si ar mai fi si rezolvarea problemei privind marcile clubului de fotbal Petrolul unde am reusit, cu toata opozitia unora ( se stiu ei, dar acum uita ) sa rezolvam legal atribuirea marcilor. Nu in ultimul rand la realizari as trece si achizitia unei baze sportive, cea de la Teleajen, pe care vrem sa o modernizam pentru ca sportul sa nu ramana doar un deziderat pentru tineri. Ar mai fi si altele, dar ma opresc aici cu exemplele.

– În comisia de specialitate din care faceți parte, au fost discutate subiecte de interes pentru ploieșteni? Puteți preciza câteva?

– In acest mandat am fost presedintele Comisiei Juridice, pentru Drepturi si Libertati Cetatenesti nr.7. Natura solicitarilor adresate acestei comisii a fost legata, in principal de probleme personale, mai putin cu caracter normativ. Am incercat sa directionez cetatenii direct la sursa care ar fi putut sa le rezolve problemele. Urasc birocratia si formalismul. Nu avem timp in viata sa asteptam termene, iar functionarii lenesi nu au fost niciodata prietenii mei.

– Cum ați caracteriza situația bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului, în momentul de față? Vă rog să explicați.

– Catastrofa ! Bugetul nu ajunge decat pentru maxim 8 luni. Nu au fost luate masuri de dezvoltare a veniturilor, nu a existat o viziune de dezvoltare si asta se plateste acum. In acest mandat nu am vazut o idee care se depasesca luna care va veni.

Primarul a facut o negociere catastrofala a prelungirii contractului cu Veolia si a pus in pericol bugetul local. Suntem in pericol sa nu putem acoperi cheltuielile cu serviciile publice. De altfel, executivul primariei a avut grija sa faca bugetul doar pentru acoperirea cheltuielilor pe primele 6 luni. Dar a venit COVID-ul si iata ca s-a prelungit dezastrul.

Practic, daca nu se intampla o minune, Ploiestiul cam este in faliment. Ploiestiul nu mai are nevoie de un primar cu veleitati politice ci unul cu veleitati administrative, pe romaneste, un gospodar ! Unul care stie cu managementul, nu baieti care nu si-au gasit alt serviciu si vor sa se faca primari.

– De ce credeți, în calitate de consilier local, că Ploieștiul nu a avut parte de prea multe investiții/ proiecte finalizate/ realizări în mandatul 2016 – 2020?

Prost management ! Daca in primii doi ani nu s-a miscat nimic in primarie datorita fricii de a nu gresi si a veni DNA-ul, apoi s-a dat frau liber imaginatiei debordante, disparand si frica de DNA. De aceea am ajuns sa platim milioane de euro pe desene nefinalizate si sa ne fie propuse spre constructie gradinite la pretul de 3-4 milioane de euro, tip „Dubai” cum le-am spus eu. Lipsa de viziune, lipsa de intelegere a fenomenului, dorinte prea mari si costisitoare pentru un oras cu un buget debusolat.

– Înainte să aflăm ce se va întâmpla din punct de vedere electoral, pentru că nu se cunosc listele de candidați, credeți că meritați încă un mandat?

– Daca merit ? Nu stiu daca merit, nu eu trebuie sa stabilesc acest lucru. Dar daca este sa ma intrebati ce vreau, va spun clar ca imi doresc ca in noul mandat sa nu mai vad atat de mult diletantism si rea credinta, sa nu mai vad certuri fara noima si infrangeri pe linie.

Imi doresc sa fac parte din echipa care are un cuvant pozitiv de spus, cu un primar destoinic, cunoscator in ale investitiilor si ale managementului municipal. M-am saturat de farisei si politicieni care habar nu au pe ce pamant traiesc si care inseala cetatenii cu promisiuni pe care nu numai ca nu le pot realiza, dar pe care ei nici macar nu le-au scris, numai ca sa se intoarca la primarie, in fotoliul de edil si sa aiba un serviciu.

Imi doresc un mandat viitor de exceptie pentru Ploiesti. Dar, spre deosebire de acesta, unul in sens pozitiv. Imi doresc ca ploiestenii sa fie fericiti si multumiti de ceea ce le poate oferi orasul lor.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.