Filipeștii de Pădure: Noul sistem de iluminat public ar putea fi gata până la Crăciun (FOTO)

0 551

Filipeștii de Pădure: Noul sistem de iluminat public ar putea fi gata până la Crăciun. Vechile lămpi sunt înlocuite cu leduri moderne.

De circa o săptămână, se lucrează intens la implementarea proiectului „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea sistemului de iluminat public comuna Filipeștii de Pădure, județul Prahova”.

Investiția este finanțată în proporție de peste 85% de Agenția Fondului pentru Mediu și a fost evaluată la puțin peste  1 milion de lei (TVA inclus).

Lucrarea este efectuată de o asociere de firme, în care lider este Enel Energie.

Cei care au câștigat licitația au început să schimbe vechile becuri cu leduri, mergând de la zona de intrare în comună spre centrul localității. Se lucrează intens, respectiv se montează în jur de  60 – 80 de lămpi/ zi. În total, contractul prevede că vom schimba 981 de corpuri de iluminat. Avantajul este că deși fiecare led are numai 20 W putere oferă o luminozitate variabilă, în funcție de ora de funcționare, cuprinsă între 2400 și 2800 de lumeni. Ceea ce înseamnă că vom avea mai multă lumină pe străzi, la un cost mai redus. În plus, sistemul va fi declanșat automat, de un programator cu ceas, în funcție de ora la care se întunecă” – a declarat primarul Ciprian Morărescu.

O parte din noua rețea va avea un sistem de telegestiune, ceea ce permite controlul de la distanță.

Pe timpul nopții, între orele 23:30 și 5:30, când traficul uman pe străzi este relativ redus, ledurile vor funcționa la o luminozitate mai scăzută, pentru a face economie.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.