Filipeștii de Pădure: A fost semnat contractul de finanțare pentru dotarea cu sisteme inteligente

0 47

Filipeștii de Pădure: A fost semnat contractul de finanțare pentru dotarea cu sisteme inteligente, care se realizează din fonduri europene.

Este vorba despre un proiect depus prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de peste 320.000 de euro, care nu necesită cofinanțare.

Autoritățile locale vor să achiziționeze un program IT care să realizeze interfața între administrația publică și cetățeni.

Acesta va permite digitalizarea unor sisteme și proceduri, care vor asigura reducerea birocrației atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri.

De asemenea, se vor achiziționa echipamente IT (servere, calculatoare, imprimante) pentru diversele servicii ale Primăriei Filipeștii de Pădure, care vor permite realizarea unei baze de date și trecerea de la hârtii la documente virtuale, ce vor putea fi consultate și online.

Proiectul prevede, în mod obligatoriu, și achiziționarea unei bănci inteligente, cu minipanouri fotovoltaice, care va permite încărcarea dispozitelor smart (telefoane, tablete), dar și cu afișaj electronic.

De asemenea, se modernizează și sistemul de supraveghere video al localității, care asigură monitorizarea și siguranța spațiilor publice, prin intermediul Poliției Locale.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.