Fiii risipitori se intorc in PNL. Doi deputati de Prahova tradeaza majoritatea pro-Ponta. Cati ii urmeaza?

4 209

UPDATE: Paul Dumbrăvanu se declară, totuși, independent. Nu știm pentru cât timp.

După ce s-au plimbat pe la alte partide, trei deputați de Prahova se reîntorc în PNL. Mișcarea de racolare are loc la nivel național și pregătește căderea Guvernului Ponta.

Primul care a anunțat că se întoarce a fost deputatul Dragoș Gunia. Acesta a făcut un adevărat tur de forță în politică, fiind pe rând membru PNL, PNDC, PC, PDL și PMP. După apariția problemelor în justiție, ale Elenei Udrea, Gunia a decis că tot mai eficient este să fii acum în PNL. Și nu a clipit când a luat decizia.

Lui i se alătură alți doi politicieni, care au trecut –  precum într-o scurtă vacanță – pe la PLR, formațiunea făcută cadou lui Călin Popescu Tăriceanu, ca să obțină șefia Senatului. Vorbim de deputații Nicolae Alexandri și Paul Dumbrăvanu. Aceștia s-au înregimentat, deja, în grupul liberalilor din Camera Deputaților.

* Cine mai vine?

Nu ar fi exclus, susțin surse politice, ca și deputatul de Câmpina, Virgil Guran, să facă pasul înapoi în PNL. Mai ales că afacerile nu îi merg grozav și nici satisfacții pe linie politică nu are.

Ar mai rămâne doar deputații Sorin Teju și Grațiela Gavrilescu, din grupul foștilor candidați PNL Prahova din 2012, la alegerile parlamentare, care nu au revenit încă la matcă. Teju e încă rănit în urma accidentului auto de pe DN1 A, în timp ce Gavrilescu ar trebui să-și sacrifice funcția de ministru al Mediului, dar nici așa nu e sigur că ar fi reprimită în PNL.

Cât despre zvonurile care fac referire la senatorul Andrei Volosevici (actual membru PMP, fost primar al municipiului Ploiești), e mai greu de crezut că acesta ar avea loc în noul PNL, după ce s-a certat ca la ușa cortului cu Roberta Anastase. Dar să nu spui niciodată niciodată. Mai ales în politică.

Oricum, întrebat dacă face pasul spre PNL, Volosevici a spus pentru max-media.ro, precaut, că „Deocamdată nu am luat nicio decizie”. Fiecare înțelege ce vrea de aici…

Reclama dupa Articol – Banner 3
4 Comentarii
  1. Gil says

    Deputatul Paul Dumbrăvanu a declarat, în exclusivitate pentru observatorulph.ro, faptul că s-a declarat independent, dar nu a aderat la niciun grup parlamentar.

  2. Silviu says

    Niste traseisiti ordinari; dar nu-I nimic ca avem grija la urmatoarele alegeri…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.