FC Petrolul așteaptă degeaba, cu mâna întinsă, un ajutor din partea administrației locale

0 1.791

FC Petrolul așteaptă degeaba, cu mâna întinsă, un ajutor din partea administrației locale, în condițiile în care nu a achitat nici măcar suma pentru folosirea mărcilor.

Reprezentanții clubului de fotbal au precizat că nu au la dispoziție toți banii pentru licențierea aferentă sezonului 2024 – 2025. Mai precis, ar avea nevoie de aproximativ 460.000 de euro, până pe 28 martie 2024.

Solicitarea a fost prezentată în ședința Consiliului Local Ploiești, cu precizarea că „echipa riscă desființarea în anul sărbătoririi centenarului”.

De asemenea, FC Petrolul ar vrea să achite taxe mai mici sau chiar să primească gratuit dreptul de folosință al stadionului „Ilie Oană”, pentru antrenamente și meciuri.

În luna decembrie 2023, autoritățile municipiului au acordat eșalonare la plata debitelor înregistrate de Asociația „Clubul Sportiv Petrolul 52”, aferente contractului de licență exclusivă asupra mărcilor,  în sumă de 237.290,45 lei.

DETALII AICI:

Datoriile Clubului Petrolul, pentru folosirea mărcilor, au fost reeșalonate

Legea prevede că autoritățile de drept public nu pot acorda finanțare directă organizațiilor non-profit. Acest lucru se poate realiza decât printr-un concurs de proiecte.

FC Voluntari, de exemplu, este un club deținut de Primăria și de Consiliul Local Voluntari, în proporție de 95% și de o societate privată – 5%, așa că finanțarea se poate face direct.

Practic, Primăria Ploiești nu mai poate risca să ofere bani unui ONG, fără a respecta legislația în vigoare. Andrei Volosevici s-a mai fript o dată cu ajutorul acordat clubului, din cauza căruia s-a ales cu dosar penal. Și nu doar el, ci și Iulian Bădescu, tot în calitate de primar.

Cu toate acestea, autoritățile ploieștene au lăsat o portiță deschisă dialogului, în speranța că se va găsi o soluție pentru FC Petrolul. Una dintre variante ar fi găsirea unor sponsori privați, care să aducă cei 460.000 de euro pentru obținerea licenței.

Cât despre investitorii turci, promiși de oficialii clubului, momentan sunt doar vorbe. Cam puțin pentru ce au promis finanțatorul Marian Copilu și președintele Claudiu Tudor.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.