Familia lui George Floyd, care a murit din cauza interventiei politiei, a primit despagubiri uriase

0 386

Familia lui George Floyd, care a murit din cauza interventiei politiei, a primit despagubiri uriase. Oraşul Minneapolis a fost de acord să plătească daune interese.

Familia lui George Floyd, un afro-american care a murit în cursul arestării, în luna mai 2020, va primi 27 de milioane de dolari,  după ce a depus o plângere civilă împotriva municipalităţii şi a celor patru ofiţeri de poliţie implicaţi în moartea bărbatului.

Polițistul Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de aproape nouă minute, în timp ce îl reținea. Fapt care a cauzat moartea victimei.

Înregistrarea video a devenit virală și a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti în întreaga lume.

Familia lui George Floyd a ajuns la un acord cu oraşul Minneapolis (nordul SUA), au declarat vineri avocaţii familiei, acesta incluzând și suma de 27 milioane de dolari, pe care municipalitatea o va plăti rudelor.

Acest acord amiabil este cel mai important din istoria SUA într-o procedură privind drepturile fundamentale intentată pentru o moarte imputabilă unei abateri“, au explicat avocaţii într-un comunicat.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.