Facebook a fost amendată cu 1,2 miliarde de euro, pentru că trimite datele cetățenilor din UE în Statele Unite

0 398

Facebook a fost amendată cu 1,2 miliarde de euro, pentru că trimite datele cetățenilor din UE în Statele Unite, încălcând regulamentul privind protecţia datelor (GDPR).

Comisia pentru protecţia datelor din Irlanda (DPC) a impus Meta o amendă record (1,29 miliarde de dolari), pentru că a încălcat reglementările privind datele personale, transmit DPA şi Reuters. Firma mamă a Facebook are la dispoziţie cinci luni pentru a stopa acest lucru.

Sancţiunea DPC pentru transferul continuu de date personale depăşeşte precedenta amendă, de 746 milioane de euro, impusă de Luxemburg gigantului american Amazon pentru încălcarea dreptului la viaţa privată.

Într-un comunicat, Meta a informat că va contesta decizia în instanţă, inclusiv „amenda nejustificată şi inutilă”.

Luna trecută, Meta şi-a exprimat speranţa că un nou pact, care să faciliteze transferul în siguranţă al datelor personale ale cetăţenilor UE către Statele Unite, va fi implementat deplin, înainte de a trebui să suspende transferurile. Aceasta înseamnă că precedentul avertisment că o oprire ar putea forţa compania să suspende serviciile Facebook în Europa nu se va realiza.

Oficialii au spus că noul cadru privind protecţia datelor, convenit de UE şi SUA în martie 2022, ar putea fi finalizat până în iulie 2023, dar Meta a avertizat că ar putea să nu fie gata la timp.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.