Expertii britanici au identificat 6 modele de simptome pentru bolnavii de COVID-19

0 1.342

Expertii britanici au identificat 6 modele de simptome pentru bolnavii de COVID-19. O parte din acest studiu a fost publicat vineri, de agenția Reuters.

Oameni de ştiinţă britanici care analizează datele dintr-o aplicaţie de urmărire a simptomelor infecţiei COVID-19 utilizată pe scară largă au ajuns la concluzia că există şase tipuri distincte ale bolii, fiecare caracterizat de un set de simptome.

O echipă de la King’s College din Londra a descoperit, de asemenea, că cele şase tipuri sunt corelate cu niveluri de gravitate ale infecţiei, dar şi cu probabilitatea ca un pacient să aibă nevoie de ajutor pentru respiraţie – oxigen sau ventilator – dacă este spitalizat.

Concluziile respective ar putea ajuta medicii să prognozeze care pacienţi cu COVID-19 sunt cei mai expuşi riscului şi au cel mai probabil nevoie de asistenţă spitalicească în viitoare valuri ale epidemiei.

IATĂ CELE ȘASE TIPURI IDENTIFICATE:

1. “Ca o gripă” fără febră – durere de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât inflamat, durere pectorală, lipsa febrei.
2. “Ca o gripă” cu febră
– durere de cap, pierderea mirosului, tuse, gât inflamat, răguşeală, febră, pierderea apetitului.
3. Gastrointestinal
– durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât inflamat, durere pectorală, fără tuse.
4. Nivel unu grav, oboseală
– durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, durere pectorală, oboseală.
5. Nivel doi grav, stare de confuzie
– durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare.
6. Nivel trei grav, abdominal şi respirator
– durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare, respiraţie dificilă, diaree, durere abdominală.

Ziarul de Ploiești

sursa: AGERPRES

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.