Emisiunea lui Dragos Patraru, scoasa de pe TVR prin denuntarea contractului

0 1.296

Emisiunea lui Dragos Pataru, scoasa de pe TVR prin denuntarea contractului. Realizatorul emisiunii Starea Nației a fost anunțat că postul public a denunțat unilateral contractul.

”La comanda domnului Dragnea, conducerea TVR a scos de pe post una dintre cele mai bune emisiuni difuzate la TVR cu o cotă de audiență ridicată, “Starea nației”. Concret, domnul Dragos Pătraru a primit o notificare prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că “Societatea Română de Televiziune (SRTv), a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 2/ martie 2018”, a anunțat într-un comunicat de presă Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților.

Cauzele denunţării Contractului au fost afirmaţiile făcute de Pătraru în spaţiul public, precum şi comentariile difuzate în cadrul emisiunii ’’Starea Naţiei”, considerate de conducerea TVR ca fiind defăimătoare la adresa conducerii postului.

„Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv“, susţine TVR.

Jurnalistul ar fi fost notificat în luna aprilie a acestui an cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale, însă notificarea a rămas fără răspuns.

„Chiar şi în aceste condiţii, emisiunea «Starea Naţiei» a fost difuzată în continuare pe TVR 1 până la momentul denunţării contractului, respectiv în data de 26 iunie 2018“, se mai notează în comunicat.

Vă reamintim că Dragoș Pătraru a mai pățit așa ceva și în primăvara anului 2016, dar apoi a revenit la TVR, după un sezon la Digi 24.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.