Electrolux Satu Mare dă afară muncitori pentru că i-au scăzut vânzările în Ucraina și Rusia

0 136

Fabrica deținută de compania suedeză Electrolux, care produce aragaze la Satu Mare, a anunțat concedieri colective.

Potrivit informațiilor oferite de conducerea societății, în primă fază ar urma să fie concediați peste 100 din cei 740 de angajaţi.

Anterior, mai mulți salariați au fost trimişi în şomaj tehnic, iar unitatea a cerut măsuri de sprijin.

SC Electrolux Romania SA a înştiinţat la sfârşitul anului trecut Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare despre iniţierea procedurilor de concediere colectivă. Pentru a afla situaţia salariaţilor afectaţi de concedierea colectivă, prefectul Radu Roca alături de directorul de cabinet, Radu Iancu şi de directorul executiv al AJOFM, Simona Derşidan au avut azi o întâlnire cu reprezentanţii SC Electrolux România SA Satu Mare, respectiv cu directorul Peter Micula, liderul de sindicat, Sorin Faur şi cu managerul resurse umane, Mircea Ciobanu. În urma discuţiilor purtate reiese faptul că societatea SC Electrolux Romania SA se confruntă cu reducerea numărului de comenzi începând cu luna martie 2022 ca urmare a pierderii unui volum însemnat de comenzi din Ucraina şi din Federaţia Rusă„, informează Instituţia Prefectului.

Muncitorii sunt în grevă de mai multe săptămâni, pe fondul unor neînţelegeri cu oficialii grupului suedez privind majorările salariale.

 

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.